Primer acte de l’exlíder morat
Belarra i Iglesias recolzen el «front ampli» que vol construir Yolanda Díaz
La secretària general de Podem reclama la creació d’empreses públiques a tots els sectors estratègics
La direcció de Podem –l’actual i l’antiga– encarnada en Ione Belarra i Pablo Iglesias ha donat el vistiplau al «front ampli» que pretén construir Yolanda Díaz. La vicepresidenta segona encara no ha confirmat si serà candidata per a les eleccions generals del 2023, però la cúpula morada sembla disposada a entregar-se a la ministra de Treball i al seu nou projecte per ampliar l’espai amb l’objectiu –recuperat després de dos anys– de sorpassar el PSOE en les pròximes eleccions.
«Hem de treballar per un espai polític que creixi, que sota el lideratge de Yolanda ens permeti parlar amb més forces, i construir aquest front ampli que ens permeti assolir la primera posició», ha sentenciat Belarra, secretària general de Podem des de la sortida d’Iglesias, al tancament de la Universitat de Tardor organitzada pel partit. La dirigent morada ha compartit l’estratègia que Díaz fa setmanes que planteja: créixer «cada vegada més» comptant amb altres forces polítiques i amb la societat civil.
La vicepresidenta segona ha demanat deixar de banda els partits i els egos per escoltar més la ciutadania, crear un projecte més transversal. Iglesias, al seu primer acte de partit després de la seva dimissió al maig, sembla estar-hi d’acord. Després d’aplaudir la direcció actual de Podem, ha assegurat que està «convençut que acompanyaran Yolanda per construir aquest front ampli per continuar millorant la vida de la gent». Això sí, l’exlíder morat ha apuntat que les bases hauran de ser la República i el feminisme.
Forçar el PSOE
Notícies relacionadesIglesias ha reivindicat que Podem sabrà «confluir» i «sumar» amb altres organitzacions. Belarra, a les regnes del partit, pensa igual. Sobretot, si volen guanyar força davant el PSOE. Pel que fa això, la líder morada ha deixat clar que sense Unides Podem al Govern central els avenços socials haguessin arribat «molt més lents» i no s’haurien pres decisions tan «ambicioses». Al seu parer, des que va arrencar la legislatura han estat «assenyalant el rumb de la direcció de l’Estat al PSOE».
Belarra ha aprofitat el tancament d’aquest cicle de conferències, organitzat per rearmar ideològicament el partit, per marcar els objectius de la seva pròpia ‘Agenda 2030’: la construcció d’empreses públiques a tots els sectors econòmics estratègics. «Em nego que una altra vegada el país es posi de genolls davant l’oligopoli elèctric. Necessitem els sectors estratègics sota control democràtic i al servei de l’interès general, com a mana l’article 128 de la Constitució», ha sentenciat. Entre altres coses, ha proposat una farmacèutica pública «per rebaixar la despesa sanitària», una banca pública que «financi l’economia productiva» o una empresa estatal de telecomunicacions.
- Tomé tensa la selecció
- Els aliats faciliten a Ucraïna atacar Rússia amb els seus míssils més enllà de Kursk
- ‘Sport’ celebra la Gala Valors amb un gran acte a Madrid
- Exposició París era una festa que cap pintor català es volia perdre
- La xacra de la corrupció Sánchez desafia Aldama a presentar proves i titlla de "fals" el seu relat
- Al minut Guerra d’Israel en directe: última hora sobre el final de la treva a Gaza, l’ajuda humanitària i reaccions
- BAGES Construir amb llistons de fusta solidaris
- ANOIA Jorba celebra un mercat de productes de proximitat
- Ruta per la DO EMPORDÀ Perelada, temple del vi
- AGENDA DE BARCELONA Barcelona contra la violència masclista