Conclave a les files socialistes

El PSC guanya pes en l’executiva del PSOE: ¿qui són els seus quatre representants?

Els socialistes catalans guanyen una cadira en la direcció que comanda Pedro Sánchez

El PSC guanya pes en l’executiva del PSOE: ¿qui són els seus quatre representants?
3
Es llegeix en minuts
El Periódico

El PSC reforça la seva presència en la direcció del PSOE i guanya una cadira en l’executiva federal, en què a partir d’ara el representaran la portaveu del Senat, Eva Granados; la diputada del Congrés Montse Mínguez; el sindicalista Manuel García Salgado, i el waterpolista professional Víctor Gutiérrez.

Amb aquests nomenaments, el partit que pilota Salvador Illa renova la seva representació en la direcció federal, on fins ara comptava amb tres membres: l’alcaldessa de l’Hospitalet de Llobregat, Núria Marín; l’alcalde de Viladecans, Carlos Ruiz, i el secretari general per al repte demogràfic, Paco Boya. A aquest últim no va ser el partit català qui el va situar com a part de la seva quota, sinó que va ser el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, el que li va demanar que se sumés a l’equip.

Després d’aquestes designacions, el PSC, que pilota Salvador Illa, completa un cicle en què ha anat guanyant pes a totes les àrees estatals d’influència socialista. El primer impacte va arribar quan Pedro Sánchez va remodelar el seu Govern, en què ja hi havia Miquel Iceta, i va nomenar Raquel Sánchez com a ministra de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana.

Notícies relacionades

La designació d’una segona ministra del PSC es va acompanyar amb un desembarcament de catalans en el que es coneix com el ‘sottogoverno’; per exemple, el secretari d’Estat de Comunicació, Francesc Vallès.

Posteriorment, el PSOE va canviar els seus portaveus a les Corts Generals i va elegir la vice primera secretària del PSC, Eva Granados, perquè fos la seva veu al Senat. Aquest càrrec és, precisament, el que li dona una cadira automàtica en l’executiva federal.

Eva Granados

Barcelona, 6 de gener de 1975. Llicenciada en Ciències Polítiques i de l’Administració per la Universitat de Barcelona. Màster en Direcció Pública a ESADE. Membre de la UGT de Catalunya, amb diferents responsabilitats, com la secretaria d’ocupació, la secretaria de política institucional i la vicesecretaria general. Diputada al Parlament de Catalunya des del 2010, ha exercit com a portaveu del grup parlamentari socialista i com a vicepresidenta segona de la cambra. Actualment, és la portaveu del Grup Socialista al Senat.

Montse Mínguez

Lleida, 2 de juliol de 1976. Llicenciada en Administració i Direcció d’Empreses per la Universitat Rovira i Virgili. Màster en Comptabilitat, Auditoria i Control Financer per la Universitat de Lleida, de la qual és professora associada i on imparteix l’assignatura de Control i Gestió Pressupostari de tercer curs del Grau d’ADE. Va ser primera tinenta d’alcalde de l’Ajuntament de Lleida i portaveu del PSC al mateix consistori. Actualment, és diputada al Congrés, on entre altres càrrecs és portaveu de la comissió de Pressupostos.

Manuel García Salgado

Triacastela, Lugo, 1963. Treballador de Seat a la fàbrica de Martorell, secretari general de la Secció Sindical de la UGT i membre de la presidència dels comitès Europeu i Mundial del Grupo Volkswagen. La seva trajectòria ha estat molt vinculada a la UGT de Catalunya i la Federació del Metall del mateix sindicat. Fa un any va ser designat membre del Consell Econòmic i Social Europeu.

Víctor Gutiérrez

Madrid, 6 de març de 1991. Llicenciat en Periodisme i Comunicació Audiovisual per la Universitat Rei Joan Carles. Jugador de waterpolo, membre de la selecció espanyola i del Club Natació Terrassa. Premi Diversitat en l’Esport als Alan Touring Awards i premi Visibilitat en l’Esport, que atorga Madrid Diversa pel seu activisme LGTBI+. L’abril passat, va denunciar en una entrevista a aquest diari que hi ha homofòbia en l’esport després que un jugador rival li digués «maricon» durant un partit de waterpolo.