Investigació judicial

L’exconsellera Munté declara com a imputada per la col·locació d’un càrrec en la Diputació de Barcelona

  • L’actual regidora de Junts a Barcelona assegura que el càrrec que va ocupar la seva companya de partit era de lliure designació i que el nomenament el va fer una persona d’un altre partit polític, com és Núria Marín, presidenta de l’entitat provincial

35525489 591

35525489 591

2
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +

L’exconsellera i actual regidora de Junts a l’Ajuntament de Barcelona Neus Munté ha declarat aquest dijous com a imputada per la col·locació de la que era regidora del PDECat a la Diputació de Barcelona, Maite Fandos, i que va arribar a ser detinguda el 12 de novembre del 2019 en una macrooperació de la Guàrdia Civil en una investigació per presumpta desviació de fons públics. Les dues encausades han assegurat que el càrrec que va ocupar d’assessora tècnica de l’àrea d’innovació a la institució provincial era de lliure «designació i confiança», i han deixat constància que el nomenament el va realitzar una dirigent d’un altre partit polític, en concret, Núria Marín, del PSC. D’aquesta manera, han negat haver comès el presumpte delicte de tràfic d’influències.

El jutge de Barcelona Joaquín Aguirre, que dirigeix la investigació, considera que l’exconsellera Munté, d’acord amb l’exportaveu del Govern Elsa Artadi i el dirigent de PDECat David Bonvehí, «va influir» en càrrecs de la Diputació perquè fitxessin l’exregidora Maite Fandos per temor que es «descontrolés» i expliqués coses que els perjudiquessin, segons la interlocutòria en què ordenava la detenció de l’exregidora barcelonina

De les converses telefòniques intervingudes en el cas, el jutge dedueix que Fandos, després d’abandonar l’ajuntament, «necessitava urgentment» una feina que li reportés un mínim de 70.000 euros anuals, tot i que hi va haver «dificultats» per col·locar-la.  Segons el togat, la investigació ha posat en relleu que l’exconsellera Munté «hauria influït» en càrrecs de la Diputació de Barcelona perquè nomenessin assessora Maite Fandos, un paper que va ser «consensuat» amb Bonvehí i amb Artadi, que encara no han sigut citats. «Tal va ser la influència de Neus Munté que va arribar a dir a Gerard Figueras (que era secretari general d’Esports) que s’havia quedat sola defensant Fandos», afegeix el magistrat en la seva resolució.

Repartiments entre partits

Notícies relacionades

Neus Munté ha negat davant el jutge aquest dijous que exercís aquesta influència i, fins i tot, ha detallat que ella no havia proposat a Fandos per al càrrec en la Diputació de Barcelona, sinó el seu partit, ara Junts. Ha explicat que el càrrec que va ocupar l’exregidora era de lliure assignació i correspon al repartiment entre els partits polítics, en aquest cas, entre el PSC i Junts, que tenen un pacte de govern en aquesta entitat. Ha insistit que ella no havia parlat en cap moment sobre això amb Núria Marín, la presidenta de la Diputació, que, ha recalcat, és d’un altre partit polític. Respecte a la conversa amb Gerard Figueras ha concretat que es va produir després que Fandos fos nomenada.

Fandos, per la seva part, ha manifestat davant el jutge que ella estava interessada a entrar a l’àrea d’esports de la Diputació, que era l’especialitat que més dominava, però que no va ser possible i se la va designar com a assessora en innovació. Com Munté, ha al·legat que el seu càrrec era de «lliure designació i confiança» i davant la pregunta de si volia cobrar més, com apareix en algunes converses, l’exregidora ha assegurat que «com tothom».

Temes:

Neus Munté