Sessió de control
Aragonès limita la col·laboració olímpica amb Aragó a l’àmbit «tècnic»
El president reitera que és una decisió de les comarques del Pirineu i que, arribat el cas, es veurà, amb referència a la comunitat aragonesa «quines infraestructures es necessiten i quines són les millors ubicacions».
El president, Pere Aragonès, ha defensat aquest dimecres la jerarquia de les comarques del Pirineu per decidir si vol optar o no a uns Jocs Olímpics (d’hivern, l’any 2030) i, alhora, ha asseverat que la candidatura que traçaria el seu Govern, si en la consulta popular guanya el ‘sí’, seria merament tècnica. I en aquest apartat no va descartar cap col·laboració amb Aragó, però sempre sota aquest criteri tècnic, és a dir, «de veure quines infraestructures es necessiten i quines són les millors ubicacions». Cap cessió de protagonisme, doncs.
Aragonès, en la sessió de control, va esquivar tot intent de Ciutadans d’abraçar una candidatura conjunta i en igualtat de condicions» amb la comunitat veïna. Amb la reunió amb el president aragonès, Javier Lambán, divendres vinent, a la vista, el president va insistir que la candidatura és catalana i per servir les comarques pirinenques. No ho va dir, però membres del Govern expliquen ‘sottovoce’ que se senten forts per com el Comitè Olímpic Internacional (COI) «estima Barcelona». És a dir, la marca de la ciutat és prou forta com per desafiar, fins i tot, els desitjos de l’Estat per enllaçar Catalunya a la resta de l’Estat amb un nou al·licient olímpic.
Jocs sense neu
Des de l’altre costat de l’arc parlamentari, la CUP i els comuns van acerar les seves crítiques per motius ambientals i econòmics. De fet, Jéssica Albiach, després d’aprovar els Pressupostos de la Generalitat, va fer seu bona part de l’argumentari de la CUP per oposar-se a aquests comptes. A saber, l’aposta pels macroprojectes, com els mateixos jocs olímpics, però també «el megacasino de Tarragona i l’ampliació de l’aeroport del Prat».
Junts, per la seva banda, va posar sobre la taula el diàleg amb l’Estat pel conflicte català. Una vegada més va vituperar la taula de diàleg «que no de negociació, perquè Pedro Sánchez mai ha tingut cap intenció de negociar» i acollint-se a les paraules del mateix Aragonès, en el seu discurs de Sant Esteve, el va emplaçar a construir ja una alternativa per arribar a la independència.
Taules de diàleg
Aragonès va respondre, en la línia del publicat aquest dimecres per EL PERIÓDICO, que el 2022 era l’any en què s’havia de «començar a desbloquejar el conflicte, amb tota la mobilització de l’independentisme». El líder de l’oposició, Salvador Illa, per la seva banda, després de comprovar que Aragonès es reunirà amb partits i entitats independentistes, coincidint amb el primer aniversari de les eleccions del 14-F, va demanar cita amb el president. I aquest li va dir que sí, que «òbviament».
- Noves relacions afectives Parelles sèniors que viuen separades, el model LAT en auge: «Conservo la meva llibertat i no discuteixo pel comandament de la tele»
- Educació a Catalunya Professors de català fan una crida a no corregir la selectivitat per mostrar el seu malestar amb el Departament
- Les clarisses abandonaran al febrer el monestir de Pedralbes
- Entre Vila-real i l’Hospitalet Cau un clan familiar que es va apropiar de 19 vehicles d’alta gamma d’un servei de subscripció conegut com ‘el netflix dels cotxes’
- Després dels decrets rebutjats al Congrés El PSC acusa Junts d’haver clavat un «cop de mall» a 1,2 milions de pensionistes de la mà del PP i Vox
- Mercat laboral Treball rebutja la proposta de la CEOE d’apujar el salari mínim un 3%
- Selecció de personal Multa a Glovo per indagar en les entrevistes sobre la identitat de gènere
- Alimentació El Govern preveu per a aquest any la llei que vetllarà pels aliments de proximitat
- Sector financer Reafirmació territorial davant l’opa
- Sector financer El Sabadell obre la porta al retorn de més empreses després del procés