Declaracions del diputat independentista

Josep Rius (JxCat) enterra el diàleg i aposta per la confrontació

  • Apel·la al pacte amb ERC per demanar als republicans que apostin pel xoc amb l’Estat, que no concreta

  • Reclama un gir urgent de l’estratègia del Govern i assegura que la taula de diàleg silencia l’independentisme

zentauroepp45301015 torra y josep rius190129132541

zentauroepp45301015 torra y josep rius190129132541 / ALBERT BERTRAN

1
Es llegeix en minuts

El diputat de Junts per Catalunya (JxCat) Josep Rius, excap de gabinet de l’expresident Carles Puigdemont, exigeix un gir «urgent» de l’estratègia independentista ja que considera que la via del diàleg amb l’Estat ja ha «fracassat». Rius aposta per «continuar amb la confrontació», sense entrar en detalls de com s’hauria de plantejar.

En una entrevista a Catalunya Informació, Rius proposa seguir amb la confrontació i «que hi hagi un espai de direcció estratègica» de l’independentisme que prengui les decisions consensuadament. Decisions «de força», apunta. «No pots negociar sense una posició de força, si vas amb debilitat, perds», insisteix. En la seva anàlisi, la taula de diàleg no funciona i és «silenciadora» del que l’independentisme des de fa anys va aconseguir portar a terme. És més, pronostica que provocarà anar «cap enrere» ja que no es pot abordar «l’essència del conflicte» que, segons el seu parer, és l’«autodeterminació i l’amnistia».

Missatge a ERC

Donat que considera «fracassat» el diàleg, el diputat de Junts recorda que el pacte de govern amb ERC incloïa «la confrontació». I aposta per abordar-la fent un gir urgent a l’estratègia actual del Govern basada en el diàleg.

Notícies relacionades

En aquest sentit, el parlamentari i excàrrec del Govern considera que el seu partit ho té «claríssim», en el sentit que el referèndum de l’1-O el va guanyar l’independentisme i només podria canviar-se per un «referèndum pactat».

Respecte a l’eventual retorn de Puigdemont, Rius opina que si es produeix serà per ser fidel al que vam fer tots junts l’octubre del 2017 i mirar de culminar-ho».