Espionatge en el PP

Ayuso admet que el seu germà va cobrar per un contracte de la Comunitat i culpa Casado de pressionar-la

Reconeix que el seu germà va mantenir relacions comercials amb l’empresa adjudicatària de les mascaretes i va cobrar una comissió legal, mentre acusa la direcció del seu partit d’intentar desprestigiar-la per presentar-se al congrés del PP de Madrid

Ayuso admet que el seu germà va cobrar per un contracte de la Comunitat i culpa Casado de pressionar-la

David Castro

2
Es llegeix en minuts

Isabel Díaz Ayuso va admetre que el seu germà va mediar com a comercial en un contracte que la Comunitat de Madrid va realitzar en els pitjors moments de la pandèmia quan totes les administracions buscaven desesperadament mascaretes. La presidenta de la Comunitat de Madrid va explicar que Tomás Díaz Ayuso li va confirmar directament, quan ella li va preguntar, «que havia mantingut relacions comercials amb l’empresa i que tot era completament legal». Que va declarar la seva tasca a Hisenda «com fa qualsevol comercial honrat».

El contracte, va explicar la presidenta després d’acusar la direcció nacional del seu partit d’una campanya «cruel» contra ella utilitzant la família, que és el més important, està firmat i promogut per un metge, el màxim responsable assistencial del servei madrileny de salut. Ayuso va assegurar que va ser fiscalitzat per la intervenció general i es va portar a dació de comptes al Consell de Govern. A més, va insistir la presidenta, està penjat al portal de transparència i es pot consultar. «L’objecte van ser les mascaretes en el pitjor moment de la pandèmia quan no n’hi havia i havíem de protegir els ciutadans i els sanitaris», va afirmar.

D’aquesta manera, Ayuso confirma que efectivament el seu germà va mediar en aquest contracte i va cobrar una comissió pròpia dels comercials que exerceixen la seva funció, tot i que va complir en tot moment la legalitat. Va assegurar que ni ella ni el seu Govern «han intervingut mai» per adjudicar aquest ni cap altre contracte a ningú del seu entorn o família. I va justificar: «El meu germà fa que treballa com a comercial en el sector sanitari 26 anys, molt abans que jo entrés en política, però mai l’he ajudat per aconseguir res en la seva vida laboral».

Notícies relacionades

A més d’assegurar que es va assabentar de la investigació que el PP estava portant sobre ella i la seva família a Génova al despatx de Pablo Casado, «em va dir que l’hi havien filtrat des de la Moncloa», es va llançar a una acusació severa: «Animo que algú demostri que jo m’he mogut per beneficiar-lo a ell (el seu germà) o a algú. No tindrà ningú cap prova de corrupció per la meva part».

Ayuso ja va arrencar la seva intervenció mirant a la direcció nacional assegurant que «no hi pot haver res més greu que acusar algú de la mateixa casa, amb responsabilitats de govern, de corrupció». «I fer-ho sense proves ficant pel mig la meva família, que no té a veure res amb política. La família és el més important que tenim», va concloure. La presidenta va deixar molt clar que espera que Casado «depuri responsabilitats en la direcció nacional i regional» després de l’episodi.