Corrupció.cat

La fiscalia sospesa rebutjar que la Generalitat acusi en una causa contra CDC

  • L’advocat d’un dels encausats al·lega que l’interès en aquesta acció «és o pot ser espuri»

La fiscalia sospesa rebutjar que la Generalitat acusi en una causa contra CDC
1
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La fiscalia sospesa requerir al jutge de l’Audiència Nacional Santiago Pedraz que rebutgi la petició de la Generalitat d’exercir, per ordre del president Pere Aragonès, l’acusació particular en el cas Triacom, de presumpte finançament il·legal de CDC, segons ha pogut saber EL PERIÓDICO. El togat ha emplaçat les parts perquè es pronunciïn abans de prendre una decisió. L’administrador de la productora audiovisual Triacom, Oriol Carbó, imputat en el procés, s’oposa al fet que el Govern s’hi personi, ja que, al seu entendre, «s’aprecia que l’interès és o pot ser espuri», així com un «eventual ús bastard del contingut d’aquest assumpte».

Notícies relacionades

El mandatari català exposa en l’escrit remès al seu gabinet jurídic i incorporat a la causa que, en el supòsit que s’acrediti que s’han comès delictes com ara malversació o tràfic d’influències, resultarien perjudicades l’Administració autonòmica i la Coorporació Catalana de Mitjans Audiovisual (CCMA), de qui depèn TV-3. En aquest sentit, les fonts jurídiques consultades van posar en relleu que, tot i que la televisió catalana no figura com a investigada, s’estan rastrejant els fons que va pagar a Triacom, que va produir el programa ‘El gran dictat’, entre d’altres. En total, 31,3 milions entre el 2008 i el 2016. A més, s’estan investigant el desemborsament de Triacom a empreses d’antics dirigents de CDC i la presumpta implicació en la trama de grans companyies.

«La politització de la justícia»

«La politització de la justícia»L’advocat Manuel González Peeters, defensor d’Oriol Carbó, argumenta el seu rebuig en el fet que la Generalitat hauria de ser requerida perquè «acredités» la raó de la seva pretensió i perquè considera que és «ofesa o perjudicada». El lletrat considera que és «un disbarat» que la Generalitat aparegui a aquestes altures de la instrucció «per art d’encantament», que, remarca, «s’afana a denunciar la pretesa i inexistent» ingerència «de la justícia en la política», però «s’oblida, en funció del que li convé, de «la politització de la justícia». Al seu entendre, és el que «probablement enfili» per «el ball de designació de càrrecs» entre una formació política i l’altra «a la gresca», amb referència a ERC i Junts.