La fiscalia demana quatre anys i mig de presó per al tinent d’alcalde de l’Hospitalet
Cristian Alcázar està acusat d’estafa pel presumpte fals acomiadament d’un directiu del Consell Esportiu, que després va ser regidor
La fiscalia reclama quatre anys i mig de presó per a l’actual tinent d’alcalde de l’Hospitalet de Llobregat, Cristian Alcázar, i per a l’exregidor del PSC Cris Plaza per un delicte d’estafa i un altre contra la seguretat social per l’acomiadament presumptament simulat d’aquest últim quan exercia com a directiu del Consell Esportiu d’aquesta localitat i pel qual va cobrar 47.147 euros. Aquesta és una peça separada de la presumpta malversació de fons que s’investiga en aquesta entitat de promoció de l’esport en el qual figuren com a imputats alts càrrecs del consistori, entre ells Nuria Marín.
El denunciant del cas Consell Esportiu, el regidor Jaume Graells, va assegurar en el seu dia que l’acomiadament no s’havia acordat i que, tal com va explicar Plaza, que havia estat 17 anys en aquesta entitat, va ser una renúncia voluntària. «Relleu pactat», va titular el diari municipal de l’Hospitalet. De fet, sis mesos després, el grup municipal del PSC el va contractar com a assessor i el 2019 va entrar com a regidor, encarregant-se de l’àrea d’Esports. El desembre del 2020, a l’esclatar el cas, va deixar l’acta.
La fiscalia sosté que en data no determinada, però en tot cas a finals de l’any 2016, Alcázar, aleshores tinent d’alcalde i regidor d’esports i joventut de l’Ajuntament de l’Hospitalet i president del Consell Esportiu, i Plaza «van concertar les seves voluntat a fi de, amb el pretext de posar fi a la relació laboral», permetre que aquest últim obtingués un «indegut benefici econòmic».
A l’esquena del consistori
L’acusació remarca que aquest acord d’acomiadament i el pagament de la indemnització corresponent es van realitzar «a esquena» de l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregrat i, sobretot, dels òrgans de govern del Consell Esportiu i la seva assemblea general. D’aquesta manera, els dos acusats van privar «conscientment» de l’esmentada informació els organismes citats «amb la intenció de mantenir una situació de normalitat». A l’entendre de la fiscalia, «malgrat allò pactat», la realitat «era radicalment» oposada a la descrita, ja que «no es presentaven causes econòmiques, tècniques, organitzatives o de producció que justifiquessin l’acomiadament».
En aquest mateix sentit, l’escrit d’acusació precisa que Plaza va remetre el desembre del 2016 una carta als seus amics i coneguts vinculats al Consell Esportiu en què expressava que aquell mateix mes «posava punt i a part a la seva vinculació amb l’esport», celebrant els dies 19, 20, 21 i 22 fins a quatre actes de comiat, «circumstàncies totes dues que semblen no lligar amb una situació d’acomiadament».
Aquesta «alteració conscient de la realitat», insisteix la fiscalia, va permetre que l’acusat Plaza, prèvia sol·licitud per la seva part, fos considerat com a perceptor de la prestació d’atur, percebent des de la data de l’acomiadament fins al seu nou nomenament com a assessor del grup municipal del PSC, un total de 6.486,96 euros en tal concepte.
- Tomé tensa la selecció
- La xacra de la corrupció Sánchez desafia Aldama a presentar proves i titlla de "fals" el seu relat
- El problema de l’habitatge El lloguer de temporada creix el doble de ràpid a Barcelona que a Madrid
- Urbanisme La nova ronda de Sant Antoni provoca embussos d’autobusos
- Champions League Kika enlluerna en un Barça màgic
- Shopping Black Friday 2022: les millors ofertes d’Amazon
- Al minut Guerra d’Israel en directe: última hora sobre el final de la treva a Gaza, l’ajuda humanitària i reaccions
- BAGES Construir amb llistons de fusta solidaris
- ANOIA Jorba celebra un mercat de productes de proximitat
- Ruta per la DO EMPORDÀ Perelada, temple del vi