Cas Consell Esportiu
La fiscalia s’oposa per ara a arxivar la causa contra Núria Marín
El ministeri públic veu prematura la decisió a falta d’un informe pericial de la Intervenció General de l’Estat
A l’alcaldessa de l’Hospitalet només se li atribueix no haver denunciat les presumptes irregularitats
La fiscalia s’ha oposat de moment a l’arxivament de la causa oberta contra l’alcaldessa de l’Hospitalet de Llobregat, Núria Marín, investigada per no haver actuat presumptament quan va tenir coneixement de les suposades irregularitats en el Consell Esportiu d’aquesta localitat (una entitat sense ànim de lucre promotora de l’esport escolar), segons les fonts del ministeri públic consultades per EL PERIÓDICO. Aquest desacord amb el plantejament de la defensa de la regidora socialista, van assenyalar les mateixes fonts, no neix perquè s’hagi acreditat la comissió d’un delicte, sinó perquè considera prematur l’arxivament en aquest moment, ja que s’està pendent de rebre l’informe pericial encarregat per la jutge a la Intervenció General de l’Estat sobre les subvencions que l’ajuntament va atorgar a aquesta entitat de promoció de l’esport.
L’advocat de l’alcaldessa, Fermín Morales, va sol·licitar el febrer passat l’arxivament de la causa contra ella perquè, segons exposa en el seu escrit, quan va tenir coneixement de les possibles irregularitats en la gestió del Consell Esportiu, va portar a terme «nombroses actuacions preventives tendents a l’esclariment dels fets i sempre amb la convicció que qui tenia tota la informació», el regidor Jaume Graells, «podria presentar en qualsevol moment», si ho considerava oportú, una denúncia. Així mateix, qualificava d’«infundada i genèrica» l’acusació contra Marín que podria haver participat en la presumpta desviació de fons, ja que ella no participava en els expedients per atorgar les subvencions. Encara falta que la Policia Nacional entregui al jutjat l’informe sobre el telèfon mòbil de l’alcaldessa.
La presumpta malversació
Notícies relacionadesA Marín, segons les fonts consultades, se la investiga per no denunciar les presumptes irregularitats, i no per haver participat en la trama que suposadament va desviar fons provinents de les subvencions. Però abans de dilucidar si realment tenia o no el deure de denunciar per raó del seu càrrec, s’ha d’acreditar si realment els exdirectius del Consell Esportiu imputats van malversar fons públics o no. Fonts de la investigació van recalcar que l’informe pericial encarregat per la jutge a la Intervenció General de l’Estat podria aclarir aquesta qüestió i dirimir si les subvencions es van destinar a la tasca per les quals s’havien atorgat. La defensa dels implicats, entre els quals el fins aquesta setmana tinent d’alcalde Cristian Alcázar i l’exregidor Cris Plaza, neguen que hi hagi malversació.
L’escrit de l’advocat de Marín en què sol·licitava l’arxivament exposava que quan el regidor Graells va explicar a l’alcaldessa les presumptes irregularitats en el Consell, la conducta de la seva defensada «va ser la degudament exigida» per raó del seu càrrec. En aquest sentit, el lletrat va assenyalar que, «contràriament a la deixadesa atribuïda a Marín en els informes policials», la regidora del PSC es va reunir amb Graells el mateix dia que aquest li va enviar un missatge i va fer diverses gestions per esbrinar els fets. Davant les versions «contradictòries» que va rebre, l’edila va suggerir que el Consell havia de fer una auditoria, ja que el consistori no ho podia fer.
Ja ets subscriptor o usuari registrat? Inicia sessió
Aquest contingut és especial per a la comunitat de lectors dEl Periódico.Per disfrutar daquests continguts gratis has de navegar registrat.