Perfil
Pilar Alegría, la nova veu socialista per connectar els votants
La ministra d’Educació és una persona molt pròxima al president del Govern, Pedro Sánchez, i, per tant, del seu nucli dur, i compta amb una de llarga i àmplia trajectòria política especialment a Aragó
La ministra d’Educació i Formació Profesional, Pilar Alegría, nova portaveu de l’Executiva del PSOE, assumeix el repte de ser la veu del partit amb l’objectiu d’intentar comunicar amb més eficàcia els èxits del Govern després dels pèssims resultats electorals, les males enquestes i quan s’obre un període d’un any i mig amb municipals, autonòmiques i generals.
Alegría, de 45 anys, és una persona molt pròxima al president del Govern, Pedro Sánchez, i, per tant, del seu nucli dur, i compta amb una llarga i àmplia trajectòria política especialment a Aragó, on ha ocupat càrrecs en el seu Executiu i va ser delegada del Govern.
També va treballar a la Secretaria d’Organització del PSOE, en l’etapa de José Luis Rodríguez Zapatero, tant amb Leire Pajín com amb Marcelino Iglesias, i ha sigut diputada tant al Congrés com al Parlament regional.
De tarannà amable, tranquil i dialogant, diuen els que la coneixen, la nova portaveu del PSOE, que substitueix Felipe Sicilia i que compaginarà la nova responsabilitat amb la seva tasca al Govern, serà la cara visible del PSOE per intentar treure rèdit de la gestió de l’Executiu.
I és que la Moncloa entén que, malgrat l’intensa tasca normativa que ha desenvolupat, amb l’aprovació de 155 normes, no està calant en la societat, per això Sánchez recorre ara aquesta ministra per reconduir la situació. L’objectiu de Pilar Alegría, que és un dels pocs ministres que ja formava part de l’Executiva del PSOE com a vocal, serà frenar el que sens dubte diuen una vegada i una altra les enquestes, fins i tot les del CIS: que els socialistes han perdut bona part del suport ciutadà i que el PP s’ha convertit en la primera força política.
Entre els èxits més destacats de Pilar Alegría al capdavant del Ministeri d’Educació destaca l’aprovació de la Llei de Formació Professional Dual, una norma que ha fet seva i de la qual se sent molt satisfeta perquè la considera un projecte de país.
També del decret d’ensenyaments mínims d’educació infantil, pel qual fins al 2023 es crearan 65.000 noves places gratuïtes i públiques per a nens de 0-3 anys, amb una inversió de 690 milions d’euros.
Pilar Alegría va néixer al municipi de La Zaira (Saragossa), és diplomada en Magisteri d’Educació Primària per la Universitat de Saragossa i va fer un màster universitari en Estudis Avançats en Educació Social per la Universitat Complutense.
Es va estrenar com a diputada en el congrés en la IX legislatura i va continuar en la següent fins que el 2015 va ser nomenada consellera d’Innovació, Investigació i Universitat del Govern d’Aragó i va formar part de les corts autonòmiques del 2015 al 2019.
Notícies relacionadesEl 2019 va ser la candidata del PSOE a les eleccions municipals de Saragossa i va ser la força més votada, i posteriorment va exercir de portaveu del grup socialista a l’Ajuntament fins al febrer del 2020 quan va ser nomenada delegada del Govern, responsabilitat que va ocupar fins al juliol del 2021.
Actualment, Alegría forma part del Consell Assessor de la Fundació Pablo Iglesias.
- Dos clubs de BCN repeteixen al top 10 mundial del 2024
- El jesuïta Peris, davant el jutge per la denúncia d’un abús no prescrit
- Tres hores que van canviar el Barça
- Dos milions de catalans es beneficiaran de la llei de salut bucodental
- El Govern agilitzarà els 10 tràmits ‘online’ més utilitzats per a la sol·licitud d’ajudes
- Al minut Guerra d’Israel en directe: última hora sobre el final de la treva a Gaza, l’ajuda humanitària i reaccions
- Shopping Black Friday 2022: les millors ofertes d’Amazon
- SHOPPING Helly Hansen té les millors rebaixes d’hivern: ¡a meitat de preu!
- Com més població, més recursos
- L’Advocacia de l’Estat veu compatible la condemna del procés i l’amnistia