Després de patir un ictus
Jordi Pujol millora i ja parla i menja, però la ressonància mostra una «lesió»
Els metges afirmen que és prematur dir quines seqüeles quedaran a nivell de llenguatge perquè dependrà de la seva evolució
L’expresident de la Generalitat Jordi Pujol, que dilluns va patir un ictus i va ser intervingut a l’Hospital de Sant Pau, evoluciona favorablement, el seu estat clínic ha millorat, ja pot parlar i ha començat a menjar, tot i que una ressonància ha confirmat una lesió a la regió temporal esquerra del seu cervell.
Segons el comunicat mèdic emès dijous per l’Hospital de Sant Pau, l’expresident català, de 92 anys, continua ingressat en la unitat d’ictus, on es mantindrà tota aquesta setmana en observació.
«L’evolució en les últimes 24 hores és favorable i el seu estat clínic ha millorat. Es troba conscient, pot parlar i ja ha iniciat la ingesta de menjar», han explicat els metges que l’atenen.
Però la ressonància cerebral que li van practicar dimecres a la tarda ha confirmat una lesió a la regió temporal esquerra, una zona que correspon a l’àrea distal de l’artèria cerebral mitjana esquerra, on es trobava l’oclusió que va ser tractada dilluns mitjançant un tractament endovascular.
En aquest sentit, en declaracions a RAC-1, Albert Lleó, el metge que supervisa l’evolució de l’expresident, ha assenyalat que la ressonància «mostra una lesió», però «això no vol dir que quedin seqüeles, perquè cada persona es recupera d’una manera diferent».
«Pot trigar mesos i ara és prematur dir quines seqüeles quedaran a nivell de llenguatge, perquè dependrà de l’evolució», ha apuntat Lleó, que ha explicat que Pujol «està sota l’efecte de la medicació sedant i no està prou despert per avaluar el detall del seu nivell cognitiu i de llenguatge».
L’hospital ha informat que l’expresident de la Generalitat es mantindrà ingressat aquesta setmana en observació per valorar l’evolució del seu estat neurològic.
L’ingrés
Pujol, líder de l’extinta CiU i president de la Generalitat durant 23 anys consecutius, va ingressar a Sant Pau dilluns a les cinc de la tarda procedent de l’Hospital de Barcelona per una obstrucció aguda en una artèria cerebral que es va manifestar amb un trastorn del llenguatge.
Malgrat tenir 92 anys, l’equip mèdic, d’acord amb la família de l’expresident, va acordar sotmetre’l a una intervenció per retirar el trombe perquè estava «en bones condicions prèvies malgrat la seva edat» i dins de les vuit hores des de l’inici dels símptomes, segons van explicar els neuròlegs que l’atenen a l’Hospital de Sant Pau.
L’equip mèdic li va aplicar un tractament endovascular, que va consistir en l’extracció mecànica del trombe a través de l’artèria femoral, una intervenció que va ser exitosa.
- Energies renovables El pàrquing de l’Alcampo de Sant Boi es transformarà en la instal·lació fotovoltaica més potent de l’àrea de Barcelona
- Obligatori per llei La multa que et pot caure per no estar empadronat on vius
- salut mental Els diagnòstics de TDAH entre els adults creixen en els últims anys
- Conflicte a Girona Una família denuncia que un home s’ha quedat d’ocupa en una casa que li van deixar a Llagostera
- LA VISITA BLAUGRANA AL COLISEUM Cinc anys amb un zero a Getafe
- Violència contra les dones Laura Palmer i la por que ens va quedar
- Transparència Hisenda vigilarà més les targetes: demanarà aquestes dades sobre els moviments
- Trump, la Lluna i més enllà
- Aquesta nit Gala dels premis Gaudí
- Premier league Haaland firma una inusual renovació amb el City fins al juny del 2034