Després de rebre l’escrit del fiscal

El jutge Pedraz obre judici oral a PDECat, a CDC i a tres dels seus exgerents pel cas 3%

  • El magistrat no ha deixat passar una setmana des que Anticorrupció va presentar el seu escrit d’acusació

  • El titular del Jutjat Central d’Instrucció número 5 dona tres mesos a les defenses per qualificar els fets

1
Es llegeix en minuts
Ángeles Vázquez
Ángeles Vázquez

Periodista

Especialista en Tribunals i Justícia

ver +

Tot just sis dies després que el fiscal Anticorrupció José Grinda presentés el seu escrit d’acusació, el jutge de l’Audiència Nacional Santiago Pedraz ha obert judici oral a les formacions polítiques PDECat i CDC i els extresorers d’aquesta última Germà Gordó, Daniel Osàcar i Andreu Viloca en el cas 3%, l’estructura posada en marxa per a presumptament finançar l’esmentat partit de manera il·legal a través de licitacions d’obra pública.

En la seva resolució, el titular del Jutjat Central d’Instrucció 5 acorda l’obertura de judici oral contra un total de trenta persones físiques, entre elles polítics, empresaris i funcionaris de diferents administracions i institucions públiques de Catalunya, i de 16 persones jurídiques, entre elles els dos partits. Ha decretat l’arxivament provisional parcial de les actuacions per a Juan Antonio Carpintero.

El magistrat declara la Sala Penal de l’Audiència Nacional com l’òrgan competent per a l’enjudiciament d’aquests fets i dona un termini de tres mesos a les representacions dels encausats per presentar els seus escrits de defensa.

Notícies relacionades

La interlocutòria d’obertura de judici oral recull els escrits d’acusació de la Fiscalia Anticorrupció i dels Ajuntaments de Barcelona i de Sant Cugat del Vallès, que exerceixen l’acusació popular. El ministeri públic considera que els fets són constitutius dels delictes d’organització criminal, frau a les administracions públiques, corrupció entre particulars, tràfic d’influències, suborn, prevaricació i blanqueig de capitals.

El fiscal sol·licita les penes més grans per a Viloca i Gordó, 22 i 18 anys de presó, mentre que Osàcar només s’enfronta a una petició d’un any de presó per col·laborar amb el ministeri públic.