Pressupostos de la Generalitat

Jéssica Albiach al PSC i Junts: «En política ets el que aconsegueixes, no el que dius»

La líder parlamentària dels comuns insta les dues forces a accelerar les seves negociacions perquè els pressupostos entrin ja en vigor

Jéssica Albiach al PSC i Junts: «En política ets el que aconsegueixes, no el que dius»

FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts
Xabi Barrena
Xabi Barrena

Periodista

Especialista en informació sobre el Govern de Catalunya, de ERC y en el seguiment de l'actualitat del Parlament.

Ubicada/t a Barcelona

ver +
Sara González
Sara González

Periodista

Especialista en Política

ver +

Satisfacció sense cap ànim de dissimulació. Així va lluir la líder parlamentària d’En Comú Podem, Jéssica Albiach, després de firmar, amb tota la pompa, l’acord pel qual la seva força recolza el projecte de pressupostos del Govern. «En aquesta crisi calia dilucidar qui pagava el cost de la hiperinflació», va asseverar Albiach, «si els grans beneficis de les empreses o el sou dels treballadors. I hem establert les bases per redistribuir aquests costos entre els que més tenen», va sentenciar. Albiach, tot seguit, va encunyar una frase que pot ser entesa de diverses maneres. Una, com un dard als dos grans partits del Parlament, el PSC i Junts, que encara debaten si donen suport als comptes. En una arrencada molt de ‘realpolitik’, la líder dels comuns al Parlament va etzibar: «En política ets el que aconsegueixes, no el que dius».

Notícies relacionades

De manera explícita, Albiach no es va referir a la qüestió, ja que «és feina del Govern aconseguir els suports que requereixi»; tot i que això sí, tant el PSC i Junts «hauran de mostrar quina voluntat tenen d’arribar a un acord», va dir abans de recordar que el contingut de l’acord es grava sobre pedra, tal com li ha garantit el mateix Pere Aragonès, i que les dues forces hauràn, ja, d’acceptar les noves bases dels pressupostos.

Així mateix, en la mateixa línia que la taula del Tercer Sector, els sindicats i les patronals va reclamar que s’«accelerin les negociacions», perquè el projecte de pressupostos entri el més aviat possible en vigor.