Jordi Martí serà el número dos d’Ada Colau a les eleccions municipals
Colau aposta «per la continuïtat i l’experiència» per aconseguir el seu tercer mandat
No hi ha hagut gaire sorpresa: el tinent d’alcalde de Cultura, Jordi Martí, serà el número dos d’Ada Colau a les eleccions municipals. A la pràctica, el dirigent ja ha exercit de mà dreta de l’alcaldessa durant aquest mandat, de manera que la seva escalada de posicions respon a l’ascendència que ha aconseguit dins dels Comuns en els últims quatre anys. La tercera posició de la candidatura serà per a la segona tinenta d’alcaldia, Janet Sanz. Una llista que Colau ha titllat com una aposta per la «la continuïtat i l’experiència».
Martí culmina així un trajecte que va començar l’any 2015, quan liderava el PSC a Barcelona i va perdre les primàries contra Jaume Collboni per ser alcaldable. Després d’un breu flirteig amb ERC, va acabar acceptant el càrrec de gerent de l’Ajuntament que Colau li va oferir poc després de prendre possessió de l’alcaldia. Quatre anys després, el 2019, havia estret tant el vincle amb els Comuns que es va afegir al vuitè lloc de la llista electoral. Ara Martí exercirà de tàndem electoral amb Colau, un rol que el 2019 va assumir Joan Subirats fins que va dimitir el 2021 amb la intenció de retirar-se, tot i que cinc mesos després va acceptar el càrrec de ministre d’Universitats en substitució de Manuel Castells.
Notícies relacionadesPerquè Janet Sanz pugui presentar-se per tercera vegada a la llista de Barcelona en Comú haurà de passar pel mateix procediment que Colau per optar a un tercer mandat, i això suposa sotmetre-ho a votació de la militància. El codi ètic de la formació limita a dos els mandats en què es pot mantenir al consistori un càrrec electe, però inclou una excepció per optar-hi una vegada més si així ho avalen les bases. Cal dir que Sanz és, en realitat, regidora del consistori des de l’any 2011, tot i que llavors ho era per la candidatura d’ICV-EUiA.
Per a la confecció de la candidatura, Colau ha mantingut vuit reunions amb Barcelona en Comú per recollir els criteris que la formació considerava que s’havien de tenir en compte. El de la capacitat de gestió va ser especialment valorat, així com la combinació amb persones representatives de moviments socials de pes a la ciutat i als barris en àmbits com la lluita contra les desigualtats i l’emergència climàtica.
- Dos clubs de BCN repeteixen al top 10 mundial del 2024
- Tres hores que van canviar el Barça
- El jesuïta Peris, davant el jutge per la denúncia d’un abús no prescrit
- Dos milions de catalans es beneficiaran de la llei de salut bucodental
- El Govern agilitzarà els 10 tràmits ‘online’ més utilitzats per a la sol·licitud d’ajudes
- Al minut Guerra d’Israel en directe: última hora sobre el final de la treva a Gaza, l’ajuda humanitària i reaccions
- Shopping Black Friday 2022: les millors ofertes d’Amazon
- SHOPPING Helly Hansen té les millors rebaixes d’hivern: ¡a meitat de preu!
- Com més població, més recursos
- L’Advocacia de l’Estat veu compatible la condemna del procés i l’amnistia