Primàries en el partit
Anna Grau, la candidata mediàtica de Cs a Barcelona a la qual li va sortir un competidor
La ja alcaldable taronja, que tenia el suport de la direcció i de Carlos Carrizosa, rep l’aval d’un 71,68% de la militància
Anna Grau (Girona, 1967) va ser el gran fitxatge de Carlos Carrizosa per a les últimes eleccions al Parlament. Ara, després de dos anys picant pedra i intentat fer soroll des de la Cambra catalana amb un partit debilitat –després de passar de 36 a 6 escons–, i serà l’alcaldable de Ciutadans a l’Ajuntament de Barcelona. Abans, però, ha hagut de competir amb el sector crític en unes primàries, en les quals s’ha imposat amb un 71,68% dels vots. Les eleccions internes –que només s’han celebrat a Barcelona perquè a la resta d’Espanya els crítics no han arribat al mínim d’avals– han evidenciat la ruptura dins del partit.
Després de dècades dedicant-se a la informació i a l’opinió política, Grau va decidir passar a l’altre costat. Ja estava vinculada al partit, però no va ser fins al 2019 que va oficialitzar la seva afiliació. Ho va fer en el pitjor moment, el matí següent de la gran debacle al Congrés dels Diputats, quan els taronges van passar de 57 a 10 diputats.
Tanmateix, el 2013 ja va participar en l’acte de presentació a Barcelona de Moviment Ciutadà, la plataforma impulsada per Albert Rivera per a l’expansió nacional de les sigles i, posteriorment, també es va deixar veure en altres actes de la formació taronja. El bilingüisme ha sigut sempre un dels puntals del seu discurs com a tertuliana, per això el 2020 va ser escollida presidenta de Societat Civil Catalana a Madrid, on llavors residia.
Notícies relacionadesLlicenciada en periodisme per la Universitat Autònoma de Barcelona, ha sigut corresponsal de l’‘Avui’ a Madrid i de l’‘Abc’ a Nova York. Ara espera que el seu perfil mediàtic i ‘guerrer’ li permeti ja no ser candidata del partit a les eleccions, sinó contradir les enquestes i que el partit pugui continuar tenint veu al consistori de la capital catalana.
Grau creu que la clau està a pescar vots a les zones treballadores de la ciutat, i no tant a la zona alta, i explotar més el discurs de «centreesquerra» que el de «centredreta», per allunyar-se de Xavier Trias (Junts) i de Daniel Sirera (PP) i intentar recollir el vot de socialistes descontents. El seu objectiu, si aconsegueix representació al consistori barceloní, és desmarcar-se tant com pugui de l’experiment del 2019 amb Manuel Valls i evitar ser la crossa d’algun partit. Però això no vol dir no pactar. Al contrari, només posa una línia vermella: Ada Colau.
Ja ets subscriptor o usuari registrat? Inicia sessió
Aquest contingut és especial per a la comunitat de lectors dEl Periódico.Per disfrutar daquests continguts gratis has de navegar registrat.
- SANITAT El cribratge neonatal topa amb la desigualtat territorial
- Medi ambient El polit becfí, la primera au que s’extingeix a l’Europa continental
- VIOLÈNCIA CONTRA LES DONES Una de cada 10 agressions sexuals a BCN és grupal
- Catalunya El mapa de càmpings inundables s’actualitzarà abans del 2025
- Creixement mitjà del 5,95% L’aigua pujarà dos euros de mitjana per rebut a BCN i 22 ciutats