Círculo Ecuestre

Ayuso presumeix d’una Comunitat de Madrid «oberta» davant una Catalunya «excloent»

La presidenta madrilenya defensa davant els empresaris barcelonins el seu model econòmic i fiscal davant el «deliri» independentista

Ayuso presumeix d’una Comunitat de Madrid «oberta» davant una Catalunya «excloent»

Marc Bruga / Europa Pres

3
Es llegeix en minuts
Carlota Camps
Carlota Camps

Redactora especialitzada en Parlament i política catalana

Especialista en política catalana

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha tornat a Barcelona per vuitena vegada des que és al càrrec. Ho ha fet convidada pel Círculo Ecuestre, que s’ha omplert fins als límits per escoltar i recolzar la dirigent popular. Ayuso ha demanat més llaços entre la capital espanyola i Barcelona, assegurant que «juntes serien imbatibles». No obstant, ha lamentant que no sigui així per culpa, ha dit, del «règim excloent» que governa a Catalunya. Sense embuts, ha presumit del seu model de gestió, davant els «deliris» de l’independentisme, a qui ha acusat de «fabricar amb temps i diners un país i una nació» i ha avisat: «S’ha acabat demanar diàleg per trencar Espanya».

Així, ha revindicat una Comunitat de Madrid «oberta» que «no exclou ningú» per la seva «ideologia» o l’«accent» amb què parla, davant un «separatisme totalitari» que «imposa la immersió lingüística» i «enfronta» els ciutadans per les seves idees o procedència. «A Madrid no hi ha forasters, ‘maketos’ o xarnegos. No sobra ningú. És la casa de tots els accents. A Madrid no s’etiqueta cap persona ni es demanen compromisos polítics de cap tipus», ha dit.

Davant diversos empresaris de la ciutat, Ayuso també ha defensat el seu model econòmic de «llibertat», que assegura que ha convertit Madrid en la «locomotora econòmica d’Espanya», davant les polítiques impulsades pel Govern. «Voldria que creixéssim junts, vull que a Catalunya li vagi igual que a Madrid», ha defensat.

A més, enmig de la celebració del Mobile World Congress, ha acusat tant el president Pere Aragonès com l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, de ser «falsos» per no voler saludar el monarca durant la inauguració de l’esdeveniment. «Mai seríem tan falsos de no saludar el cap de l’Estat i després sopar amb ell i demanar al president diners», els ha retret.

Ayuso també ha criticat que Barcelona hagi trencat el seu agermanament amb Tel Aviv (Israel), la «capital de la democràcia més pròxima d’Orient», i ha assegurat que el seu Govern aposta «en aquests temps d’aliances per la unió i la trobada», raó per la qual la Comunitat de Madrid ha estret els seus vincles internacionals amb Portugal, Israel i el Regne Unit, ha explicat.

Dards al Govern

Més enllà de Barcelona, la presidenta madrilenya ha dedicat part del seu discurs a atacar el Govern de Pedro Sánchez. L’ha acusat de «pretendre desmuntar la Constitució per la porta de darrere», d’anar contra les «famílies» –per l’aprovació de la ‘llei trans’– o de «deixar anar violadors» –en al·lusió a les rebaixes de condemnes per la llei del ‘només si és si’–. A més, ha demanat explicacions als socialistes pel cas Mediador, després que un ja exdiputat del PSOE, Juan Bernardo Fuentes, fos detingut per cobrament de comissions il·legals i extorsions a empresaris.

En el torn de preguntes, ha recriminat a Vox la presentació de la moció de censura amb l’exdirigent del PCE Ramón Tamames com a candidat, una maniobra «insensata» i «innecessària», perquè considera que va contra el PP i dona «ales al Govern».

Notícies relacionades

Ayuso ha sigut presentada pel vicepresident del Círculo, Enrique Lacalle, i pel dramaturg Albert Boadella. Lacalle ha expressat la seva «enveja» per una Madrid que «va com una fletxa» i ha assegurat que la ciutat necessita «una Ayuso». Per la seva banda, Boadella, que es va traslladar a Madrid el 2009 i que ha impulsat la plataforma Tabàrnia contra l’independentisme, ha defensat que Ayuso és la seva presidenta i ha assegurat que la «seva oposició al règim» –amb referència al Govern– li ha comportat «dures conseqüències personals i artístiques».

La presidenta de Madrid ha arribat a l’esdeveniment acompanyada del candidat del PP català a l’alcaldia de Barcelona, Daniel Sirera, que ha escoltat la conferència des de primera fila. Una posició que contrasta amb la que se li ha donat a l’anterior candidat i encara líder del grup popular a l’ajuntament, Josep Bou, que s’ha queixat d’haver sigut relegat a la part posterior de la sala. Fonts populars asseguren que les taules han sigut organitzades pel Círculo i no pel partit. Per part del PP català també hi han assistit el secretari general del partit, Santi Rodríguez; el vicesecretari d’Organització, Isaac Martín, i el president de la província de Barcelona, Manu Reyes.