Els comptes pendents

Els béns de Fèlix Millet continuen embargats pel cas Palau després de la seva mort

Si els hereus accepten l’herència seran responsables amb els seus propis béns dels deutes de l’exresponsable del Palau de la Música

Els béns de Fèlix Millet continuen embargats pel cas Palau després de la seva mort

JORDI COTRINA

2
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Els béns de l’expresident del Palau de la Música Fèlix Millet, condemnat a nou anys i vuit mesos de presó pel saqueig de l’entitat cultural,sigueixen embargats després de la seva mort, segons ha precisat aquest divendres el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). La responsabilitat civil, per tant, no està extingida i, per això, es continuarà amb els tràmits sobre els béns de Millet pendents de venda i que van ser embargats per l’Audiència de Barcelona després de la sentència pel saqueig de la institució barcelonina.

Entre els béns embargats i pendents de venda hi ha una finca a l’Ametlla del Vallès (Barcelona) taxada en més d’1,9 milions d’euros i un quadro taxat en més de 200.000 euros. Dins del tràmit d’execució de la sentència i perquè el Palau de la Música pugui recuperar el capital de què es va apropiar Millet, l’Audiència de Barcelona va acordar dimarts la designació d’un administrador judicial per liquidar la societat Bonomia, de la qual són accionistes la família Millet Vallès.

Aquesta mercantil està inactiva i és propietària de 13 finques embargades, que seran venudes en el procés de liquidació de la mateixa empresa. El motiu d’aquest acord, segons la interlocutòria per la qual se substitueix Laila Millet Vallès (filla de l’expresident del Palau) com a administradora i es nomena un de judicial, és que «es realitzin amb pressa i garanties» les gestions per a l’abonament de la indemnització que correspon a l’entitat cultural.

El TSJC ha recordat que el dret civil català estableix que si els hereus accepten l’herència seran responsables amb els seus propis béns dels deutes de qui els deixa herència. Per tant, les filles de Millet haurien de carregar amb el que falti per cobrir la responsabilitat civil de 23,2 milions d’euros que li va imposar l’Audiència de Barcelona en la sentència. Fins ara, segons el tribunal que el va jutjar, s’han recuperat 13.306.229 euros. La indemnització que s’ha de pagar és, no obstant, solidària amb Jordi Montull, el que va ser mà dreta de Millet al Palau. Per tant, aquest ex alt càrrec de l’auditori barceloní també hi ha de fer front.

Cas Palau

Notícies relacionades

L’Audiència de Barcelona va jutjar el cas Palau el 2018 i en la sentència, que va passar a ser ferma el 2020, Millet va ser condemnat a nou anys i vuit mesos de presó per malversació i apropiació indeguda en concurs amb falsificació de document mercantil, tràfic d’influències, falsedat comptable, blanqueig de capitals i delicte contra Hisenda.

A part de les penes de presó, Millet va ser multat amb 4,1 milions d’euros per blanqueig de capitals i per delicte de frau a Hisenda, i Montull amb gairebé prop de tres milions. Per a Gemma Montull, la multa era de 2,6 milions. També es va acordar per a Millet el decomís de 2,8 milions més i per a Jordi Montull, 701.000 euros. Aquestes multes també estan pendents.