Pugna entre exsocis

Junts acusa el Govern de desatendre el Parlament

La postconvergència justifica la seva crítica en el retard en les respostes de l’Executiu a les preguntes parlamentàries

Junts acusa el Govern de desatendre el Parlament

ACN

1
Es llegeix en minuts
Fidel Masreal
Fidel Masreal

Periodista

Especialista en política i salut mental

ver +

Junts per Catalunya manté el to dur d’oposició respecte al Govern del qual va formar part fins a l’octubre passat. La formació independentista de Jordi Turull acusa l’Executiu d’ERC de governar com si tingués «majoria absolutíssima» i desatendre el Parlament. En aquest sentit, ha demanat empara per la tardança a contestar a les preguntes parlamentàries per part del Govern de Pere Aragonès. L’Executiu ha contestat que s’esforçarà a millorar en aquest aspecte, però acusa Junts d’equivocar-se d’adversari.

En concret, JxCat demana empara a la presidència del Parlament perquè, segons les seves dades, de les 444 preguntes per escrit que se li han formulat des de la sortida de JxCat del Govern, 68 no han sigut contestades i 95 sí que ho han sigut, però fora de termini. En la petició d’empara considera que «s’ha lesionat el nostre dret com a diputades i diputats a rebre les informacions sol·licitades». El termini per respondre les preguntes escrites es pot demorar, mitjançant pròrrogues, fins als 46 dies hàbils.

Contra la renda bàsica

Notícies relacionades

«Denunciem l’opacitat i la falta de transparència del Govern», ha assegurat la portaveu del partit de Turull, Mònica Sales, en roda de premsa en què s’ha queixat que «el president Aragonès ignora i menysprea el Parlament», i ha posat com a exemple el rebuig del Parlament a la renda bàsica universal i l’acord de claredat, que ERC continua defensant.

Posteriorment, ja en el ple, Sales ha traslladat aquest dimarts a la consellera de Presidència, Laura Vilagrà, aquesta queixa, emmarcada en el discurs de Junts de criticar la inacció del Govern monocolor d’ERC i llançar una esmena global a la gestió de l’Executiu. Vilagrà, en la seva resposta, ha mostrat la seva disposició a millorar l’agilitat en les respostes parlamentàries, però ha contraatacat criticant a Junts que s’«equivoca d’adversari» i que està obsessionat a atacar el Govern acusant-lo «de les plagues d’Egipte».