Viatge oficial a la Xina

Sánchez tanca la porta a l’indult a Borràs: «És un cas flagrant de corrupció»

El president assenyala des de Pequín que la condemna a la líder de Junts per Catalunya per falsedat i prevaricació encara no és «ferma»

1
Es llegeix en minuts
Juan Ruiz Sierra
Juan Ruiz Sierra

Periodista

ver +

Aquest divendres, Pedro Sánchez ha donat mostres que no preveu concedir l’indult a Laura Borràs. La líder de Junts per Catalunya va ser condemnada dijous pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) a quatre anys, sis mesos i un dia de presó, a una multa de 36.080 euros i a 13 anys i un dia d’inhabilitació per a l’exercici de llocs de treball o càrrecs públics per un delicte continuat de falsedat en document oficial i un altre de prevaricació, a l’haver fraccionat contractes per afavorir un amic, l’informàtic Isaías Herrero, quan dirigia la Institució de les Lletres Catalanes (ILC). No obstant, els magistrats advoquen perquè el Govern espanyol indulti la dirigent independentista, al considerar «excessiva» la pena privativa de llibertat imposada. 

Notícies relacionades

Des de Pequín, en el seu segon i últim dia del viatge oficial a la Xina, centrant en la guerra d’Ucraïna i la reactivació de les relacions econòmiques entre Espanya i el país asiàtic, el president del Govern ha recordat que la decisió sobre aquesta gràcia es prendria en el futur, no ara, perquè la sentència del TSJC serà apel·lada per Borràs. Però les seves paraules anaven clarament dirigides a tancar aquesta porta. 

«Estem parlant d’un cas flagrant de prevaricació i de mal ús de diners públics. No és una sentència ferma. S’haurà d’elevar al Tribunal Suprem», ha assenyalat Sánchez. El president també ha remarcat que té una «posició» sobre l’indult, però ha preferit no avançar-la amb claredat perquè ha de ser «respectuós amb l’Estat de dret».

Borja Puig