Eleccions municipals 2023

Jaume Collboni carrega contra la «casta» de Colau: «Molta superilla, però s’agafa a la cadira»

L’alcaldable del PSC a Barcelona pregunta a Trias si sent «vergonya» d’estar al mateix partit que Laura Borràs

Jaume Collboni carrega contra la «casta» de Colau: «Molta superilla, però s’agafa a la cadira»

ZOWY VOETEN

1
Es llegeix en minuts
Sara González
Sara González

Periodista

Especialista en Política

ver +

Que s’acosta la data d’unes eleccions sol mesurar-se en els decibels de les afirmacions dels candidats que se la juguen. A jutjar pel to i el volum al qual ha recorregut aquest diumenge l’alcaldable del PSC, Jaume Collboni, queda poc, molt poc. El candidat socialista a Barcelona ha carregat durament contra l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, malgrat que el seu partit continua governant. «Molta superilla, però s’agafa a la cadira», ha etzibat.

Notícies relacionades

Collboni no ha estalviat retrets contra la líder dels Comuns, a qui ha recordat que ara forma part de «la casta» que va dir que confrontaria. «Va venir a canviar el món però el món l’ha canviat a ella», ha criticat. I com a exemple ha posat les dificultats d’accés a la vivenda, que s’han agreujat en els últims anys a Barcelona i que els socialistes consideren que és el seu principal tendó d’Aquil·les. «Tenim una senyora que va prometre que solucionaria el problema de la vivenda i avui Barcelona té el preu de la vivenda més car de la història», ha afirmat. Res ha dit, no obstant, de la llei estatal de vivenda amb la qual els Comuns exigeixen limitar el preu dels lloguers.

Però Collboni no només ha dirigit missatges contra Colau, sinó també contra qui considera «l’altra cara de la mateixa moneda»: Xavier Trias, de qui considera que el seu principal obstacle és el partit al qual representa. «¿Què li fa més vergonya a Trias? ¿Ser el candidat del partit més independentista i radicalitzat o que la presidenta del seu partit sigui culpable per corrupció?», ha preguntat.