Una sol·licitud del Govern espanyol
La Comissió Europea estudia incloure el català, el basc i el gallec a la plataforma de llengües en línia
«La Comissió està estudiant la viabilitat d’aquesta sol·licitud, tenint en compte els factors de proporcionalitat i rendibilitat», ha declarat la comissària europea d’Innovació, Investigació, Cultura, Educació i Joventut, Mariya Gabriel
La Comissió Europea (CE) estudia la viabilitat d’incloure el català, el basc i el gallec a la plataforma d’aprenentatge de llengües en línia (OLS, per les seves sigles en anglès) de la Unió Europea (UE), destinada a ajudar els participants del programa Erasmus+ i el Cos Europeu de Solidaritat a millorar els coneixements d’un idioma.
«La Comissió està estudiant la viabilitat d’aquesta sol·licitud, tenint en compte els factors de proporcionalitat i rendibilitat», ha declarat la comissària europea d’Innovació, Investigació, Cultura, Educació i Joventut, Mariya Gabriel, en resposta a una pregunta escrita remesa per diversos eurodiputats.
Els parlamentaris Izaskun Bilbao, François Alfonsi, Diana Riba, Jordi Solé, Loránt Vincze i els no inscrits Antoni Comín, Kinga Gál, Clara Ponsatí i Carles Puigdemont havien preguntat a la Comissió si havia rebut la sol·licitud del Govern espanyol. A més, es van interessar per saber «quan» podrien ser incloses a la plataforma i si la Comissió era «conscient» dels «perjudicis», al seu parer, causats per «aquesta exclusió».
Gabriel va confirmar que la Comissió va rebre la petició del Govern d’Espanya d’incloure aquestes tres llengües a l’esmentada plataforma, que serveix per ajudar els participants d’Erasmus+ i del Cos de Solidaritat a conèixer més bé la llengua amb la qual treballaran, estudiaran o faran el voluntariat a l’estranger, de manera que puguin aprofitar al màxim l’experiència.
«La Comissió és conscient que les llengües cooficials d’Espanya no només són molt presents en tots els aspectes de la vida a les respectives comunitats autònomes, sinó que també són llengües d’aprenentatge en els sistemes educatius d’aquestes comunitats», ha assenyalat la comissària.
Així mateix, ha afirmat que «l’interès per oferir suport lingüístic als estudiants que participen en aquests sistemes educatius és, per tant, comprensible», per la qual cosa va assegurar que l’Executiu comunitari ja està «estudiant» la possibilitat d’incloure aquestes llengües.
- Energies renovables El pàrquing de l’Alcampo de Sant Boi es transformarà en la instal·lació fotovoltaica més potent de l’àrea de Barcelona
- Obligatori per llei La multa que et pot caure per no estar empadronat on vius
- salut mental Els diagnòstics de TDAH entre els adults creixen en els últims anys
- Conflicte a Girona Una família denuncia que un home s’ha quedat d’ocupa en una casa que li van deixar a Llagostera
- LA VISITA BLAUGRANA AL COLISEUM Cinc anys amb un zero a Getafe
- Violència contra les dones Laura Palmer i la por que ens va quedar
- Transparència Hisenda vigilarà més les targetes: demanarà aquestes dades sobre els moviments
- Trump, la Lluna i més enllà
- Aquesta nit Gala dels premis Gaudí
- Premier league Haaland firma una inusual renovació amb el City fins al juny del 2034