Eleccions municipals 2023

El PSC promet una ampliació de la beques esportives dels 5 als 25 anys a Barcelona

La proposta és passar el finançament de 4 a 14 milions d’euros gràcies a la taxa turística

  • Tot el que està passant aquesta campanya d’eleccions municipals, en directe

  • ¿Qui guanyarà les eleccions?

  • Les 7 claus del programa electoral de Jaume Collboni

  • Els 5 reptes de Jaume Collboni en les eleccions municipals de Barcelona

El PSC promet una ampliació de la beques esportives dels 5 als 25 anys a Barcelona

PSC

1
Es llegeix en minuts
Sara González
Sara González

Periodista

Especialista en Política

ver +

L’alcaldable del PSC, Jaume Collboni, es compromet a ampliar les beques esportives extraescolars més enllà de l’educació obligatòria. Si fins ara inclouen la franja dels 6 als 17 anys, la proposta dels socialistes és que s’hi pugui optar des dels 5 anys fins als 25, una mesura que busca garantir la pràctica de l’esport amb independència de l’origen social i econòmic de les famílies. D’aquest marge més ampli, asseguren, se’n beneficiaran especialment les joves, ja que són les que abandonen abans la pràctica esportiva a partir dels 17 anys.

«Volem que cap nen o nena de la ciutat es quedin sense fer esport per motius econòmics», ha defensat Collboni junt amb el número cinc de la llista i actual regidor d’Esports, David Escudé. El pressupost per garantir l’ampliació suposaria passar dels 4 milions als 14 milions i els beneficiaris passarien de 14.000 a 40.000, un finançament que s’aconseguiria amb el retorn ciutadà que s’obté del tram municipal de lataxa turística.

Els socialistes argumenten que una mesura com aquesta repercutiria positivament també en l’esport base que es fa als clubs i centres municipals, perquè ampliar l’edat d’accés a les beques suposa també un increment del finançament per a les entitats sense ànim de lucre que hi ha al darrere. L’alcaldable del PSC ha apuntat que a barris com el Raval un 90% dels menors ja practiquen esport fora de l’horari escolar gràcies a aquest tipus de beques.

Notícies relacionades

Collboni ha defensat la democratització de l’accés a l’esport amb la promoció de grans esdeveniments internacionals esportius com la Vuelta o la Copa Amèrica, que ja es financen amb el recàrrec de la taxa turística.

Després de les últimes enquestes publicades, Collboni s’ha vantat per «liderar-les totes», però ha reclamat un suport que li permeti governar de manera «àmplia» i sense lligams amb altres formacions polítiques. Segons el seu parer, els pronòstics detecten que la majoria de barcelonins volen que Colau deixi de ser alcaldessa i ha reivindicat, una vegada més, que es va confirmant que és ell l’alternativa. També ha demanat que la participació sigui alta per impedir que «es coli» l’extrema dreta a l’ajuntament.