Eleccions municipals 2023

El PSC proposa també entrades al teatre, concerts i museus a 5 euros per a la gent gran

  • Tot el que està passant aquesta campanya d’eleccions municipals, en directe

  • ¿Qui guanyarà les eleccions?

  • Jaume Collboni promet una ajuda de 2.500 euros per canviar-se el cotxe

  • Els 5 reptes de Jaume Collboni en les eleccions municipals de Barcelona

El PSC proposa també entrades al teatre, concerts i museus a 5 euros per a la gent gran
2
Es llegeix en minuts
Sara González
Sara González

Periodista

Especialista en Política

ver +

El candidat del PSC, Jaume Collboni, s’ha proposat que no hi hagi míting en què demani el vot que no vagi acompanyat d’una proposta. És la seva estratègia per reclamar el suport més enllà de les mateixes fronteres del partit. Si al matí s’ha centrat en les ajudes per afavorir el canvi de vehicle per potenciar el cotxe híbrid, hores després s’ha centrat en la cultura i ha anunciat la creació d’un «catàleg de cultura sènior» que inclogui entrades a teatres, concerts, museus i exposicions a un preu de 5 euros per als més grans de 65 anys.

Es tracta d’una proposta, ha defensat, centrada a facilitar l’accés a la vida cultural a la gent gran amb una tarifa plana perquè la renda no sigui una barrera. Al catàleg s’hi podran adherir de manera voluntària les empreses del sector. Aquesta mesura tindrà un cost de 5 milions d’euros i se sumarà al compromís de la seva política de mantenir de manera estructural en aquesta matèria el bo cultural que es va aprovar durant la pandèmia per compensar el cop dur que va suposar per al sector el tancament de l’activitat per l’emergència sanitària. Es finançarà, ha precisat, amb 3 milions d’euros més.

Tots aquests recursos sortiran del fons de retorn ciutadà de la taxa turística. La mateixa font d’ingressos amb què va dir que s’ampliarien les beques esportives extraescolars per a joves d’entre 5 i 25 anys. «La cultura significa crear públics i fer-la accessible, cal afavorir els hàbits culturals entre els veïns», ha dit Collboni, que va ser tinent de Cultura durant el primer mandat d’Ada Colau, des del’Ideal Centre d’Arts Digitals del Poblenou.

Notícies relacionades

L’actual regidor de Turisme i Indústries Creatives, Xavier Marcé, que també és el número 11 de la candidatura, ha plantejat que en el pròxim mandat s’agrupin en una sola regidoria les carpetes de Cultura i Indústries Creatives. Ha reivindicat, a més, una política cultural que tingui una «idea clara» de quin sector vol per a la ciutat, que pivoti en pactes amb els productors de cultura i en què l’ajuntament projecti al món el seu model.

Collboni ha comptat com a telonera en el seu míting amb la presidenta de la regió d’Occitània, la socialdemòcrata Carol Delga, que precisament s’ha reunit al matí amb el president de la Generalitat, Pere Aragonès, i amb qui el candidat del PSC ha recordat els vincles del seu territori amb Catalunya i la memòria recent de l’exili republicà durant la Guerra Civil i la dictadura.