Eleccions del 28M

Trias discrepa del candidat de Junts a Badalona que diu que faria alcalde Albiol abans que ERC

L’alcaldable per Barcelona rebutja la llei de vivenda que regula els lloguers i aposta per construir i respectar «l’oferta i la demanda»

Trias discrepa del candidat de Junts a Badalona que diu que faria alcalde Albiol abans que ERC

LLUIS GENÉ / AFP

2
Es llegeix en minuts
Fidel Masreal
Fidel Masreal

Periodista

Especialista en política i salut mental

ver +

El candidat de Junts a l’alcaldia de Barcelona, Xavier Trias, ha hagut de sortir al pas de l’afirmació del candidat del partit a Badalona, secretari d’Organització de JxCat, David Torrents, que abans faria alcalde de la seva ciutat el candidat del PP i exalcalde, Xavier García Albiolque el candidat d’ERC, Alex Montornès. Trias ha dit que no està d’acord amb l’afirmació de Torrents a la televisió local de Badalona. Torrents ha sortit al pas en un vídeo i ha assegurat posteriorment que no farà alcalde Albiol.

«No hi estic d’acord. Si ho ha dit, no hi estic d’acord però crec que no ho ha dit», ha afirmat Trias en una roda de premsa sobre les propostes socials de la seva candidatura.

En la compareixença, Trias també ha criticat el seu antic company de files a Convergència, el conseller de Drets Socials, Carles Campuzano, per fer campanya en favor d’ERC i del PDECat. «Em saben greu segons quines confusions, es veu obligat a fer uns gestos per demostrar que és fidel a ERC. Com que soc amic seu em sap greu, crec que s’equivoca, li crearà més problemes que avantatges».

Contra la regulació dels lloguers

En matèria de vivenda, Trias ha rebutjat la regulació dels lloguers prevista en la llei estatal que s’aprova definitivament aquest dimecres al Senat i ha apostat per construir vivendes de la mà del sector privat i invertir-hi 200 milions anuals.

La regulació dels lloguers «no passarà», ha afirmat categòricament. «Per limitar el preu s’ha de construir, si no es construeix el preu augmenta, intentes posar barreres que no funcionen», ha opinat. «Ens trobarem, en un temps, que el preu de la vivenda continuarà augmentant perquè aquí hi ha una qüestió que és l’oferta i la demanda», ha afegit, i ha qualificat de «bla, bla, bla» les mesures de la llei estatal i d’error la mesura de reservar un 30% de pisos socials a cada edifici nou de vivendes.

Més inversió social, sense quantificar

Notícies relacionades

Trias ha promès incrementar la inversió social a Barcelona, però no ha posat xifres al·legant que abans vol conèixer la situació de les arques públiques municipals. El candidat de Junts ha criticat l’alcaldessa per basar les polítiques socials, ha afirmat, en les subvencions a «cooperatives amigues». També ha acusat el candidat socialista, Jaume Collboni, per plantejar propostes com la de l’oficina sobre ocupació de vivendes. «¿I per què no ho ha fet? Sempre dic que és el turista, és curiós el seu paper en tota aquesta campanya, ‘jo passava per aquí’».

Quant a les propostes, presentades per les candidates Titón Lailla i Neus Munté, destaca la necessitat de professionalitzar la relació amb el tercer sector, augmentar les ajudes ja existents a famílies en situació de vulnerabilitat (no han precisat la quantia que hi destinarien), amb fills de fins a 16 anys, implementar la infermeria a les escoles, reformar els serveis socials per a una atenció més comunitària, resoldre el col·lapse de serveis com el que dona suport a les víctimes de violència masclista o el de refugiats i recuperar la bonificació a famílies monoparentals, entre d’altres. Munté també ha apostat per analitzar a fons totes les ajudes existents actualment.