Acte a Aranjuez

Feijóo ven la «unitat» del PP davant l’esperit de «derrota» que detecta en Sánchez

Feijóo ven la «unitat» del PP davant l’esperit de «derrota» que detecta en Sánchez

Mudarra / PP

2
Es llegeix en minuts
Pilar Santos
Pilar Santos

Periodista

ver +

Alberto Núñez Feijóo es veu acabant l’estiu al Palau de la Moncloa. Ja parla donant per fet que serà el pròxim president del Govern. Les enquestes li van bé, el canvi de cicle creu que ha calat en la societat i només tem que un error greu d’ell mateix o dels seus pugui truncar-li l’objectiu. Per això des de les eleccions municipals i autonòmiques del 28M es protegeix. Cap roda de premsa, sense declaracions espontàniesals periodistes per evitar preguntes intempestives i una exposició del líder del PP molt controlada. El partit no ha aclarit quants debats farà el polític gallec amb Pedro Sánchez. Aquests cara a cara li fan por per l’impacte que han tingut a les urnes en alguns països.

Aquest dimarts Feijóo se n’ha anat a Aranjuez, a 50 quilòmetres de Madrid, i malgrat saber que l’acord per formar un Govern de coalició PP-Vox estava fet al País Valencià no ha volgut respondre ni una pregunta sobre la qüestió. El líder dels conservadors ha convocat al municipi els caps de llista de totes les províncies espanyoles, per fer-se una fotografia oficial d’inici de campanya i vendre institucionalitat. Davant el Palau d’Aranjuez, la cinquantena de polítics han posat sobre un mapa d’Espanya, cadascun col·locat a la seva província. Després han escoltat un discurs de Feijóo en què ha celebrat haver-los designat sense lligams ni «pressions» dels barons territorials.

El bon resultat del 28M li ha deixat les «mans lliures», com ha concretat», per fer el grup al Congrés que vol. Feijóo ha dit que el PP ofereix «fortalesa» i «unitat» als espanyols davant la «derrota» que «destil·la el sanchisme». El dirigent gallec tem que «el sanchisme» pugui acabar «amb un gran terrabastall» que faci «implosionar» el PSOE i arrasi el «prestigi» d’alguns membres del Govern.

Notícies relacionades

El cap de cartell del PP nacional ha pregat als seus candidats que no es confiïn i que surtin al carrer a explicar el projecte del partit, omplin els mítings i diguin «la veritat» als ciutadans després de «cinc llargs anys de mentides». 

Hi falta el número 2

Feijóo va donar a conèixer en un comunicat aquest dilluns els números u de cada província: ha inclòs pràcticament tots els membres de la seva cúpula (menys Pedro Rollán i Iñigo de la Serna, que podran anar per sota o al Senat) i també a fitxatges recentíssims de les files de Ciutadans, com Nacho Martín Blanco (cap de llista per Barcelona). La incògnita més important que queda ara és saber qui anirà de número dos amb Feijóo per Madrid, conèixer qui completarà el tàndem del PP. Per part de Sánchez, és la vicepresidenta Teresa Ribera.