Pacte amb la ultradreta

Feijóo responsabilitza el PSOE dels pactes amb Vox per no facilitar els governs en minoria

Feijóo responsabilitza el PSOE dels pactes amb Vox per no facilitar els governs en minoria
1
Es llegeix en minuts
Pilar Santos
Pilar Santos

Periodista

ver +

Alberto Núñez Feijóo ha fet aquest matí les primeres declaracions després d’autoritzar el pacte amb la ultradreta al País Valencià. El líder del PP ha responsabilitzat el PSOE d’aquesta aliança amb Vox. Segons Feijóo, el partit socialista podria haver facilitat el Govern de Carlos Mazón (PP), al ser la llista més votada, perquè aquest no hagués d’acordar res amb la formació de Santiago Abascal. El polític gallec ha assenyalat que aquest gest és el que han tingut el Partit Regionalista a Cantàbria iCoalició Canària a les illes. «Si això s’hagués fet a València, probablement no estaríem davant la necessitat peremptòria d’aquest acord», ha declarat en una entrevista a EsRadio.

«Si el PSOE perd i el PP no treu majoria absoluta, cal repetir les eleccions, perquè el PP no pot pactar amb ningú...», ha dit abans de rebutjar que el PSOE pugui opinar sobre les aliances del seu partit. No ho pot fer, ha continuat, perquè Sánchez ha pactat amb «el populisme d’esquerres més radical d’Europa», ha governat amb independentistes i ha pactat amb EH Bildu en municipis d’Euskadi i en la presidència de Navarra. «No té cap legitimitat per donar lliçons sobre pactes», ha conclòs.

Notícies relacionades

Feijóo no ha concretat ni ha sigut preguntat sobre com podria funcionar un Govern en minoria del PP sense suport parlamentari sòlid i amb dos models, el del seu partit i el del PSOE, totalment contraposats en economia i assumptes socials.

El candidat del PP al País Valencià, Carlos Mazón, i el líder de Vox allà, Carlos Flores Juberías, condemnat per violència masclista, van tancar ahir l’acord. Flores Juberías ha acceptat no entrar en l’Executiu de coalició, una exigència dels populars perquè va ser condemnat per violència masclista contra la seva exdona, però a canvi se n’anirà de diputat al Congrés dels Diputats. Encara no ha concretat Mazón quines conselleries ocuparan els representants del partit d’ultradreta, però en tindran algunes, a més de la presidència de les Corts valencianes.