PP

Feijóo es congratula d’haver vetat l’independentisme a Barcelona: «És política d’Estat»

Feijóo es congratula d’haver vetat l’independentisme a Barcelona: «És política d’Estat»

Europa Press

3
Es llegeix en minuts
EFE

El president del PP, Alberto Núñez Feijóo, s’ha congratulat aquest diumenge del fet que el seu partit hagi aconseguit vetar l’independentisme a «la capital de Catalunya», a Barcelona, així com EH Bildu a Vitòria, en el que ha definit com a «política d’Estat».

El PSOE «mai ens hauria donat el suport que nosaltres hem donat a Barcelona, però no m’importa, hem complert el nostre deure i hem fet una política d’Estat perquè som el partit de la garantia», ha afirmat en un acte a Madrid amb la presidenta en funcions de la comunitat, Isabel Díaz Ayuso, i l’alcalde la capital, José Luis Martínez-Almeida.

En aquest sentit, Feijóo ha donat les «gràcies» al PP de Catalunya perquè «nosaltres complim la paraula donada», en al·lusió a les condicions posades pel líder popular a Barcelona, Daniel Sirera, per fer alcalde el socialista Jaume Collboni: que no hi hagués en el govern municipal ni independentistes amb Xavier Trias (Junts) ni dels comuns d’Ada Colau.

Així mateix, el líder dels populars ha remarcat aquest diumenge que el seu partit va multiplicar per tres la seva presència en els governs de les capitals de províncies, cosa que significa que «el PP ha començat a trencar els blocs i això és molt important».

Ha demanat el suport dels ciutadans en les pròximes eleccions del 23 de juliol per aconseguir una majoria suficient que permeti trencar «de manera definitiva» la política de blocs del sanchisme, una tasca que va començar aquest dissabte. «S’han acabat les trinxeres», ha advertit.

«Ahir es va confirmar el tomb i va començar el canvi polític a Espanya», ha dit Feijóo davant nombrosos membres de la direcció nacional, presidents autonòmics i alcaldes del PP, en l’acte «Girar full i iniciar el canvi a Espanya», celebrat al parc del Retiro de Madrid.

En una intervenció en què no s’ha referit en cap moment als pactes amb Vox, ha assenyalat que «Espanya està farta que la polaritzin i l’atrinxerin els presumptes progres contra els presumptes fatxes».

Feijóo ha insistit que s’ha acabat la política de blocs. «Fins aquí, ni amb mi ni contra mi, ni a un costat ni a l’altre, ni amb uns ni amb d’altres, el PP va cap endavant fent majoria a Espanya, aquest és el nostre compromís, s’han acabat les trinxeres, s’han acabat els blocs, s’han acabat les divisions, s’han acabat les rases, anem a buscar la majoria i complirem el nostre deure en el govern o en l’oposició», ha recalcat.

El líder popular ha demanat el suport dels espanyols i ha advertit que «només trencarem la política de blocs de manera definitiva amb una majoria sòlida i suficient. No tinc cap dubte que és la millor fórmula».

No ha dubtat tampoc a l’assegurar que el Partit Socialista «mai ens hauria donat el suport que nosaltres hem donat a Barcelona, però que no m’importa, hem complert el nostre deure i hem fet una política d’Estat perquè som el partit de la garantia», ha afirmat.

Davant partits d’«un costat i de l’altre» que «ens criticaran per haver pactat amb ells o amb d’altres» i als quals els uneix el mateix objectiu, que Espanya continuï igual, Feijóo ha contraposat un PP que vol canviar el país. «I el millor és que estem començant a fer-ho», ha afirmat.

El líder dels populars ha demanat als seus alcaldes i presidents autonòmics que les majories absolutes no es converteixin en supèrbia, sinó que siguin la bolla de la humilitat: «Sempre humilitat en la derrota i més en la victòria», els ha dit.

Preservar el valor de la paraula i fer una política d’Estat són els dos principis que ha reivindicat Feijóo.

Notícies relacionades

A 35 dies de les eleccions generals i entre crits de «president», el líder popular ha assegurat que els comicis del 23 de juliol «no són una incomoditat, són una oportunitat per derogar el sanchisme».

«Mireu-ho així, és una oportunitat històrica, no és només una despesa extra, és una oportunitat d’estalviar-nos el govern més car de la democràcia, no són un dia perdut de les vacances, són quatre anys guanyats», ha dit adreçant-se als ciutadans per animar-los a votar. EFE