Vox

Abascal: «Hi ha una violència contra les dones, però el gènere és un concepte ideològic»

3
Es llegeix en minuts

El líder de Vox, Santiago Abascal, ha acceptat aquest dilluns que hi ha violència «contra les dones», però ha negat el termeviolència de gènere perquè creu que el gènere és «un concepte ideològic». Segons ha reivindicat, aquesta és la postura de Vox des de la seva fundació i per deixar clara la seva postura ha publicat un document amb 12 punts per combatre «la violència contra les dones i les seves causes» que ja ha avançat que utilitzaran com a guia en les negociacions amb el Partit Popular per a la conformació de governs.

Abascal ha reaccionat així a la polèmica generada per l’acord firmat pels populars al País Valencià, en el qual utilitzen el terme ‘violència intrafamiliar’, i després de les paraules del número dos de la llista de Vox per València en les eleccions autonòmiques i portaveu adjunt a Les Corts la legislatura passada, José María Llanos, negant la violència de gènere.

«És clar que hi ha una violència contra les dones, però el gènere és un concepte ideològic –ha justificat aquest dilluns Abascal en una entrevista a Telecinco, recollida per Europa Press–. El sexe és una qüestió biològica, però el gènere és un concepte ideològic que nosaltres no compartim».

Així, ha parlat de violència «en el si de la família». «Hi ha molts tipus de violència i la violència ens sembla deplorable», ha insistit reivindicant que ha de ser combatuda «de la manera més crua», especialment quan es dirigeix contra «els més vulnerables, entre els quals ha englobat dones, nens i avis».

Abascal ha reivindicat que aquesta és la postura històrica de Vox, l’únic partit que assegura que demana l’enduriment de les penes i fins i tot la presó permanent per a assassins i violadors i el que «s’ha enfrontat amb més contundència» al Govern dePedro Sánchez, «que ha deixat violadors al carrer».

El PP «ha comprat» les «calúmnies de l’esquerra».

Per al líder de Vox, el fet «increïble» és que el Partit Popular hagi «comprat» les «calúmnies» de l’esquerra contra Vox. Per això, el partit ha fet públic un document amb les seves mesures contra la violència «contra les dones» que, ha avisat, servirà de guia per a les negociacions. «Que digui el PP en què no està d’acord», ha desafiat Abascal després que tota la direcció de Génova, amb Alberto Núñez Feijóo al capdavant, reivindiqués divendres passat l’existència de la violència de gènere i avisés que no farien «ni un sol pas enrere» en aquesta matèria.

El document de Vox promou l’assistència a les dones víctimes de violència, però també a la resta de víctimes de violència «domèstica», com els infants i la gent gran. A més, insta a identificar els condemnats per violació que han quedat en llibertat «gràcies» a la llei del ‘només sí és sí’ i avisa que exigirà responsabilitats als partits i les persones que «han col·laborat» en la posada en llibertat d’aquests agressors; també, ha demanat la derogació d’aquesta llei i la seva substitució per una altra de «molt més dura».

Vox també diu que posarà especial atenció en el sistema de protecció de les menors tutelades i destaca que cap dona agredida es veurà menys acompanyada o assistida «en funció del sexe de l’agressor o l’agressora o del gènere amb què s’autopercebi».

«D’igual manera, els fills i filles d’una dona assassinada no es veuran discriminats en les ajudes al rebre a causa del sexe de l’assassí o assassina, o del gènere amb què s’autopercebi», afegeix.

Eliminació del Ministeri d’Igualtat

Notícies relacionades

Abascal ha reivindicat que aquest document no suposa «fer més marxa enrere», sinó aclarir la postura de Vox davant la «campanya repugnant» que creu que es fa contra el seu partit des de l’espai de l’esquerra i que ha secundat el PP.

El líder de Vox ha inclòs a més l’eliminació del Ministeri d’Igualtat entre les exigències del seu partit per a un futur pacte de govern amb el PP. Segons la seva opinió, és «perfectament sobrant», més encara quan les seves polítiques d’igualtat han sigut, per exemple, la llei del ‘només sí és sí’.