Decàleg del líder del PP

Les 10 primeres mesures que Feijóo aprovarà si arriba a la Moncloa

Les 10 primeres mesures que Feijóo aprovarà si arriba a la Moncloa

Mudarra / PP

2
Es llegeix en minuts
Pilar Santos
Pilar Santos

Periodista

ver +

Alberto Núñez Feijóo ha pronunciat aquest matí un discurs en un dels típics esmorzars-col·loquis que se solen convocar a Madrid els dilluns. Davant d’una desena d’ambaixadors i directius de les empreses més importants d’Espanya, el líder del PP s’ha venut com «una persona moderada, previsible», que alguns ciutadans poden veure també com un home «avorrit», tot i que per a ell són «qualitats» que ha de tenir un president del Govern. «No esperin grans escarafalls ni girs de guió, sinó certeses, moderació i estabilitat», ha assegurat en un acte en el qual el moderador no li ha plantejat cap pregunta sobre les aliances del PP amb Vox en ajuntaments i autonomies.

En aquest context, ha llegit un discurs d’uns 40 minuts en el qual ha revelat els «primers objectius» del seu Executiu si aconsegueix ser investit president després de les eleccions generals del 23 de juliol.

1. El Govern serà «molt més petit que l’actual». Pedro Sánchez té ara 22 ministeris.

2. Els espanyols «sabran des del principi la situació des del seu país». Afirma que dirà des del primer dia com estan els comptes de totes les administracions i de la Seguretat Social.

3. Els espanyols pagaran «menys impostos» el 2023 que el 2022. Compensarà l’elevada inflació amb l’IRPF a les rendes «mitjanes i baixes».

4. Les primeres lleis que aprovarà el nou Consell de Ministres inclouran la recuperació del delicte de sedició i la modificació de la malversació per «augmentar les penes per corrupció».

5. En els 100 primers dies del nou Govern presentarà una nova llei orgànica per al Consell General del Poder Judicial (CGPJ) per garantir la independència d’aquest òrgan i «garantir la independència jutges, magistrats i fiscals».

6. «La lluita contra la violència de gènere serà transversal i allunyada de qualsevol ús partidista per part de ningú», ha dit després d’arribar a un Executiu de coalició amb Vox al País Valencià.

7. Convocarà els agents socials «per fixar els objectius de la legislatura».

8. Revisarà «una a una les lleis» en què el vot d’EH Bildu ha sigut decisiu i comprovarà si s’adeqüen «a la Constitució».

Notícies relacionades

9. Convocarà la Conferència de Presidents per analitzar el repartiment dels fons europeus, la política d’aigua i el finançament autonòmic.

10. La presidència espanyola de la Unió Europea «serà una qüestió d’Estat» i la compartirà amb el cap de l’oposició.