Onda Cero

Aquesta és la pregunta més incòmoda d’Alsina durant l’entrevista a Pedro Sánchez

Aquesta és la pregunta més incòmoda d’Alsina durant l’entrevista a Pedro Sánchez

CAPTURA VÍDEO ONDA CERO

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

«¿Per què ens ha mentit tant?», ha preguntat Carlos Alsina al president del Govern, Pedro Sánchez, en l’entrevista que ha concedit aquest matí a ‘Más de uno’, d’Ona Cero.

«Digui’m vostè en què», ha respost Sánchez.

«Tinc una llista llarga», ha advertit Alsina.

I, en aquest punt, el director de ‘Más de uno’ ha passat a enumerar les promeses que va fer Pedro Sánchez i que s’han anat incomplint als llarg d’aquests últims cinc anys.

Alsina ha recordat que Sánchez va dir que si arribava al Govern promouria una reforma legal perquè l’Executiu no pogués elegir magistrats del Tribunal Constitucional i ha assegut allà el seu ministre de Justícia. Amb referència al nomenament de l’exministre de Justícia Juan Carlos Campo com a magistrat del TC.

Alsina ha afegit que Sánchez va prometre combatre la colonització de les institucions per part dels partits polítics i va fer fiscal general de l’Estat la seva ministra de Justícia Dolores Delgado i fins i tot ho va anunciar quan encara no havia cessat com a ministra.

Finalment, Alsina li ha recordat: «Va dir vostè que un polític no pot indultar altres polítics» i «va indultar tots els que va poder». «¿Vol que continuï?», aleshores Pedro Sánchez ha començat a justificar aquestes promeses incomplertes.

Canvis de posició política

Notícies relacionades

Després d’aquesta enumeració de promeses, el president del Govern s’ha escudat en el fet que ha tingut «canvis de posició política en alguns assumptes d’estat, com pot ser el tema català, sense cap dubte» i que ha hagut de «prendre decisions molt difícils i complexes».

Apunta que està segur que alguns votants habituals del PSOE s’estan pensant si tornar a votar-los pel tema dels indults a líders independentistes, «però crec que després de l’experiència acumulada, després d’aquests cinc anys tan difícils, la política està per resoldre problemes i aportar solucions, i no donar curs a les venjances de les nostres pròpies passions».