Eleccions del 23J

Vox fitxa l’exdiputada del PP i Cs Carina Mejías com a número dos per Barcelona

Vox fitxa l’exdiputada del PP i Cs Carina Mejías com a número dos per Barcelona

Quique García / EFE

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Vox incorporarà l’exdiputada del PP i de Ciutadans Carina Mejías com a número dos de la seva candidatura per Barcelona al Congrés en les eleccions generals del 23 de juliol, per darrere de Juan José Aizcorbe, confirmat ja com a pròxim cap de llista. Així ho ha anunciat aquest dilluns Vox en un comunicat, en el qual assenyala que el número tres de la llista l’ocuparà José Antonio Gilabert, acabat d’elegir regidor a Sitges.

Carina Mejías va ser diputada del PP al Parlament en dues etapes, del 1999 al 2003 i del 2006 al 2010, i posteriorment va abandonar les files populars per sumar-se a Ciutadans a l’inici del procés sobiranista. Amb la formació taronja, va tornar a ocupar un escó a la cambra catalana, entre els anys 2012 i 2015.

Mejías (Barcelona, 1964) és advocada, llicenciada en Dret per la Universitat de Barcelona, té un màster en estudis humanístics i socials i també ha sigut regidora a l’Ajuntament de Barcelona. Va abandonar Cs el 2020 per discrepància amb la direcció del partit, després del suport dels d’Inés Arrimadas a la pròrroga de l’estat d’alarma per la covid.

Per la seva banda, Aizcorbe (Barcelona, 1959) és advocat i va ocupar el número dos de la llista de Vox per Barcelona en les últimes eleccions generals, del 2019, en les quals va aconseguir escó, i va passar a ser el referent català del partit al Congrés després de la sortida d’Ignacio Garriga per encapçalar la candidatura per als comicis al Parlament del 2021.

Excandidat de Fuerza Nueva i advocat de la Família Franco

La primera aparició de Juan José Aizcorbe en unes llistes per a les generals es remunta al 1982, quan es va presentar com a número quatre per Barcelona de l’extinta Fuerza Nueva, formació d’extrema dreta liderada per Blas Piñar.

Aizcorbe també va ser candidat a les europees del 1989 pel Front Nacional, considerat successor de Fuerza Nueva, així com dirigent fins al 1992 de Juntas Españolas, que posteriorment es va refundar en la xenòfoba Democràcia Nacional.

Fitxat per Alejo Vidal-Quadras per al PP català el 1995, Aizcorbe es va postular per ser president dels populars a Barcelona el 1997, tot i que no va resultar elegit.

Notícies relacionades

En el pla professional, Aizcorbe és conegut per ser l’advocat que va contractar la família del dictador Francisco Franco en el plet amb l’Ajuntament de Santiago de Compostel·la per la propietat de dues estàtues del pòrtic de la Glòria de la catedral.

I l’any 1998 Aizcorbe va impugnar la decisió de la Generalitat de retolar en català els edificis judicials, en nom de l’Associació per a la Defensa de l’Espanyol.

Temes:

Vox