Perfil
Gabriel Le Senne: un negacionista contra l’avortament, la violència masclista i els drets LGTBI
Gabriel Le Senne és el nou president del Parlament balear. El diputat de Vox va ser elegit ahir per majoria absoluta a la Cambra balear i assumirà el càrrec que fins ara ostentava Vicenç Thomàs. Així, la figura de Le Senne destaca per mostrar-se com un negacionista contra l’avortament, la violència masclista i els drets LGTBI. Però, ¿qui és realment el nou president del Parlament?
Gabriel Le Senne és diputat de Vox, vicesecretari jurídic de la formació a les Balears, advocat i economista. Va néixer a Palma el 1977 i és fill de l’enginyer mallorquí Gabriel Le Senne Blanes, que va ser director general d’Obres Públiques del Govern balear fins al 1986, en el primer Govern de Gabriel Cañellas.
Es defineix a si mateix com a catòlic i liberal. De fet és autor del llibre ‘Dios nos hizo libres’. Apologia del cristianisme i el liberalisme. Casat i amb dos fills, el 2002 va obtenir la doble llicenciatura en Dret i Administració i Direcció d’Empreses per la Universitat Pontifícia de Comillas. Així mateix, té un màster en Assessoria Jurídica d’Empresa per l’Institut d’Empresa de Madrid. I també és especialista en llei concursal per la Universitat de Deusto.
Respecte a la seva carrera professional, durant cinc anys va exercir com a advocat i analista de mercats de capitals, desenvolupament de negoci i relacions amb els inversors al grup Zeltia, actual Pharmamar a Madrid. També ha treballat al bufet Contestí i Garau de Palma, com a especialista en dret civil, mercantil i processal. I també com a advocat autònom.
Contra el feminisme
Aficionat a l’escriptura i la lectura, va fundar el Partit Llibertari a les Balears, on va criticar la retirada del TIL de José Ramón Bauzá i va defensar un sistema educatiu lliure, en què cada institució educativa es pugui adaptar als desitjos de les famílies.
D’altra banda, Gabriel Le Senne és una figura que ha desencadenat la polèmica pels seus missatges publicats en les xarxes socials. Així, en el seu perfil de Twitter s’ha mostrat com un individu molt crític amb el feminisme i la violència de gènere. En aquest sentit, va redactar el tuit següent: «per això les dones són més bel·ligerants, perquè no tenen penis», en resposta a una altra publicació de Sonia Vivas, exregidora de Podem a Cort, en aquesta xarxa social. Amb un perfil especialment catòlic, ha criticat de manera contundent el moviment LGTBI, tal com s’aprecia en aquest missatge publicat en el seu perfil: «Feminisme, avortament, LGTBI, eutanàsia, ecocatastrofisme comparteixen objectiu: que rebutgem matrimoni i fills».
En un altre dels tuits publicats va compartir un missatge contra l’avortament: «O fins i tot no té prou maduresa tant per ser mare com per posar fi a l’embaràs, per la qual cosa s’hauria d’abstenir de mantenir relacions sexuals. De la mateixa manera, nega l’existència de més de dos gèneres: «només hi ha dos sexes, el gènere està bé, a la botiga. Bon dia».
I també es va mostrar negacionista amb el moviment LGTBI: «Bloqueig a tots els anunciants amb bandereta LGTBI». Fins i tot dins del perfil de les seves xarxes socials ha retuitejat missatges en què s’assegurava que la violència de gènere és un constructe i ha recolzat tuits escrits per personatges polítics com Viktor Orbán.
Negacionista de les vacunes
Gabriel Le Senne també té un grup de Telegram en què ha difós diversos missatges vinculats al negacionisme de les vacunes contra la covid i teories conspiranoiques sobre l’origen del virus.
Així, en aquest grup es podia apreciar el missatge següent: «ara falta reconèixer que el virus era al laboratori xinès per una investigació finançada amb fons públics americans i tallar aquestes investigacions i processar els responsables. Un negacionista contra l’avortament, la violència masclista i els drets LGTBI».
Notícies relacionadesDesprés de la polèmica generada pels seus missatges entre els ciutadans, Gabriel Le Senne va compartir un missatge per explicar que molts dels articles escrits i missatges s’han malinterpretat i estaven redactats en clau d’humor. «Molt content que es llegeixin els meus articles i encara més el meu llibre. Demanaria calma i debat d’idees, com he fet en el meu discurs. Entendre els arguments, el context, i l’humor. Una abraçada i moltes gràcies a tots» va defensar. Aquesta és la figura del nou president del Parlament.
El nou president del Parlament ha mostrat un posicionament molt dur contra les dones, l’avortament i el gènere a través d’aquests missatges.
Ja ets subscriptor o usuari registrat? Inicia sessió
Aquest contingut és especial per a la comunitat de lectors dEl Periódico.Per disfrutar daquests continguts gratis has de navegar registrat.