Eleccions del 23J
Sánchez acusa la dreta de crear una «bombolla antisanchista» i la combat amb el seu costat més humà
Fa set anys, Pedro Sánchez va sorprendre en una entrevista al programa ‘Salvados’ al revelar que havia rebut pressions dels poders econòmics perquè no formés un govern progressista amb Podem. Aleshores, va acusar certs mitjans de comunicació de ser la corretja de transmissió d’alguns poders. Aquest diumenge, a menys d’un mes de les eleccions del 23J, el president del Govern ha dibuixat un escenari similar. També davant el periodista Jordi Évole, ha criticat que la «dreta política, econòmica i mediàtica» porti quatre anys construint una «bombolla antisanchista». «Segueixi la pista dels diners», ha assegurat sobre qui hi ha rere aquesta estratègia. La seva resposta per combatre-la ha sigut oferir el seu costat més humà.
«He graduat malament la força corrosiva de molts d’aquests arguments que s’han anat propagant en aquests mitjans de comunicació», ha reiterat el cap de l’Executiu gairebé mitja desena de vegades. Sánchez ha centrat bona part de les seves respostes a assenyalar que l’únic programa polític de la dreta és «derogar» el que ha fet el Govern de coalició i que, per això, s’escuden en l’antisanchisme. ¿Què és l’antisanchisme? Per al líder del PSOE és «mentides, manipulació i maldat».
Deixant clar que, segons la seva opinió, hi ha una sobrerepresentació de les postures de la dreta i l’extrema dreta en el panorama mediàtic espanyol –una idea sobre la qual Pablo Iglesias fa anys que en fa bandera–, Sánchez ha justificat la gira mediàtica que ha començat aquesta setmana i que continuarà els pròxims dies, desfilant fins i tot per ‘El Hormiguero’, en la necessitat de «punxar la bombolla».
Preguntat diverses vegades sobre quins mitjans de comunicació són els que instal·len un missatge contrari a ell i quins poders econòmics hi ha al darrere, Sánchez s’ha estimat més callar. Com a president del Govern, ha dit, no ha d’assenyalar ningú. Ara bé, ha deixat una indicació clara: «Segueixi la pista dels diners, dels diners dels sobresous i dels diners de qui sempre han pensat que el país és seu». No només això, tot i que ha assegurat que cap empresari li ha dit a la cara que mirarien de destruir-lo, sí que ha deixat caure que «a les seves terminals mediàtiques es percep aquest missatge».
L’insomni de la pandèmia
Notícies relacionadesLa seva resposta davant aquest «verí» que s’inocula en la societat contra ell ha sigut la d’obrir-se i mostrar una cara poc habitual. En l’entrevista pràcticament no hi ha hagut cap proposta programàtica, però sí detalls sobre la vida del president del Govern. Ha admès que durant la pandèmia va plorar «de ràbia i frustració» i que, «quan aconseguia dormir», es despertava al cap de poques hores «amarat de suor». Un estrès que, ha explicat, no li va exigir anar al psicòleg, tot i que «tampoc hagués tingut cap problema a fer-ho». A més, ha afegit que en el passat sí que va anar a teràpia.
També s’ha mostrat dolgut per les «barbaritats» que ha hagut de patir la seva dona, Begoña Gómez, a l’haver-se dit d’ella que era una dona transsexual. «Jo no he insultat ningú, he mirat de fer un debat polític», ha resumit Sánchez la seva posició, tot i que ha admès que s’ha equivocat al no haver concedit més entrevistes a mitjans crítics per desmuntar aquesta «bombolla».
- Primeres paraules de Cristina Serra després de la seva separació de Pep Guardiola
- Les clarisses abandonaran al febrer el monestir de Pedralbes
- Primeres operacions policials contra els migrants
- La primera ofensiva de Trump fulmina l’herència de Biden
- El Sabadell torna la seu a Catalunya arran de la victòria d’Illa i davant l’opa del BBVA
- Detenen un home per la mort d'una dona a Sant Joan les Fonts
- Una lluita diària per superar barreres arquitectòniques a Berga
- Aritmètica parlamentària Junts votarà ‘no’ al decret que apuja les pensions i deixa el Govern en mans del PP
- Infraestructures El segon gran tall de 10 mesos a l’R3 de Rodalies entre Parets i la Garriga començarà després de Sant Joan
- Educació a Catalunya Professors de català fan una crida a no corregir la selectivitat per mostrar el seu malestar amb el Departament