PP

Feijóo defensa «la política de la paraula» el mateix dia que Guardiola rectifica a Extremadura

El líder del PP assegura, en un acte amb el sector cultural, que «en moments en què la paraula dels polítics no val res» ell reivindica que «sense paraula no hi ha política»

Feijóo insisteix en el vot socialista

Sánchez parla de retallada de drets després del pacte PP-Vox a Extremadura

Feijóo defensa «la política de la paraula» el mateix dia que Guardiola rectifica a Extremadura

José Luis Roca

2
Es llegeix en minuts
Marisol Hernández

Alberto Núñez Feijóo ha defensat aquest divendres «la política de la paraula», després que les directrius de Génova hagin obligat a rectificar la dirigent extremenya, María Guardiola, per segellar un acord amb Vox que els dona una conselleria en el futur govern. «En moments en què la paraula no val res jo reivindico la política de la paraula, sense paraules no hi ha política», ha assenyalat el president del PP en un acte amb el sector cultural. Precisament Guardiola ha justificat en el compromís que havia donat als ciutadans la ruptura inicial de les negociacions amb la formació d’ultradreta.

«Jo només tinc la meva paraula i la meva feina. Aquest és el meu patrimoni. Els extremenys ho saben i per això ens van oferir la seva confiança el 28 de maig», va assegurar fa 10 dies en la compareixença posterior a la constitució del Parlament regional, que finalment controla l’esquerra per les desavinences amb Vox. Guardiola va deixar molt clar que no volia que entressin al seu Executiu. «Jo no puc deixar entrar al meu Govern aquells que neguen la violència masclista, que utilitzen el traç gruixut, que estan deshumanitzant els immigrants i els que despleguen una lona i llencen a una paperera la bandera LGTBI».

Just aquest divendres s’ha sabut que ha arribat a un pacte amb la formació d’ultradreta, que tindrà la Conselleria de Gestió Forestal i Món Rural i la presidenta del PP extremeny s’ha vist obligada a donar explicacions públiques. «La meva paraula no és tan important com el futur dels extremenys», ha afirmat ara Guardiola. El contrari també que sostenia el mateix Feijóo, que ha tornat a defensar la seva condició de polític previsible, que no ha sortit d’«una agència de publicitat» i que es mou més bé «entre reformes, lleis, planificació i pressupostos». «En moments en què la paraula no val res jo reivindico la política de la paraula perquè sense paraules no hi ha política», ha dit.

Notícies relacionades

Des de Génova s’ha celebrat el pacte extremeny amb Vox, tot i que hagi sigut a costa de la paraula de Guardiola i de les primeres valoracions de Feijóo que fa només uns dies va justificar que la ultradreta no tingués quota a l’Executiu perquè el percentatge de vot obtingut era més baix que el que es va aconseguir al País Valencià, on en tan sols dues hores es va decidir que tindrien una vicepresidència de gestió i dues conselleries.

Però el malestar generat entre la militància extremenya i, en general a tota l’organització, per deixar passar l’oportunitat de governar un feu del PSOE i pel qüestionament que les declaracions de la presidenta extremenya suposaven de la resta de pactes tancats amb Vox, ha fet que Génova obligués Guardiola a rectificar.