A gairebé tota la península

La nova onada de calor agreuja el risc «extrem» d’incendis per temperatures de 44 graus

Onada de calor: gairebé 40 graus en àrees de l’est de Catalunya la vigília del pic de temperatures

DIRECTE | El temps a Barcelona i resta de Catalunya, avui: segueixi l’última hora de l’onada de calor

La nova onada de calor agreuja el risc «extrem» d’incendis per temperatures de 44 graus

CAPTURA VÍDEO EFE

1
Es llegeix en minuts
EFE

La nova onada de calor que sacsejarà des de demà i almenys fins dimecres bona part del país i especialment el sud, amb valors màxims de fins a 44 graus a més de nits tòrrides de més de 25, amenaça d’agreujar el risc d’incendis forestals i estendre els nivells extrems a gairebé tota la península.

El preludi d’aquesta previsible segona onada de calor de l’estiu, segons ha confirmat l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet), després de la de finals de juny, està deixant ja avui temperatures molt altes especialment al centre i sud del país, per l’acostament d’una massa d’aire saharià que també afectarà les Balears.

Aquest diumenge set comunitats autònomes es mantenen en alerta per calor sufocant, especialment Andalusia i Castella-la Manxa, que estan en nivell taronja, amb risc important per temperatures fora de l’habitual i amb cert grau de perill per a activitats usuals.

Previsiblement els dies àlgids de la nova onada de calor arribaran amb l’arrencada de la setmana, que inicialment només deixaria fora del seu impacte peninsular l’extrem nord i bona part del litoral nord-oriental.

Les alertes meteorològiques podrien ser vermelles o extremes en àrees de la vall del Guadalquivir, com a Jaén o la campanya cordobesa, per valors de fins a 44 graus demà, dilluns, i de fins a 43 graus dimarts, en zones del nord-est com Terol, al baix Aragó, i a la ribera de l’Ebre a Saragossa.

A causa de les molt altes temperatures el risc d’incendis en aquests moments és molt alt, i arribarà a ser extrem en bona part de la meitat sud i punts del centre demà.

Notícies relacionades

L’endemà podrien estendre’s encara més aquests nivells extrems de perillositat a pràcticament tota la península a excepció del litoral, la franja cantàbrica i quadrant nord-est preferentment, segons les últimes dades de l’Aemet.

Protecció Civil ha alertat la població del risc d’incendis forestals per les altes temperatures en àmplies zones del país amb una crida expressa a comunicar al 112 immediatament qualsevol descobriment de foc i a prendre totes les precaucions necessàries per evitar la seva aparició.