23J

Nogueras estén a les bases d’ERC la proposta de no investir Sánchez sense referèndum

A1-177953625.jpg

A1-177953625.jpg / Marta Vidal / ACN

1
Es llegeix en minuts
EFE

La candidata de JxCat al Congrés dels Diputats, Míriam Nogueras, ha traslladat aquest dimecres a les bases d’ERC la proposta que va formular ahir a Gabriel Rufián de no investir cap president del Govern si no transfereix a Catalunya les competències per organitzar un referèndum acordat. En una roda de premsa, Nogueras ha apuntat que «els mínims» per a una investidura són «l’autodeterminació i l’amnistia».

En el debat electoral de TV-3, Nogueras va plantejar a ERC un bloqueig de la investidura si el Govern no transfereix a Catalunya les competències per fer un referèndum, tot i que Rufián no va recollir el guant i va apostar per parlar «d’infraestructures, de llengua i de l’escola». Una negativa confirmada aquest dimecres pel número tres de la llista d’ERC, Francesc-Marc Álvaro, que ha acusat Nogueras de «fer una proposta de bloqueig disfressada de negociació».

Després de la resposta de Rufián, Nogueras ha fet extensiva la proposta a «les bases i els votants d’ERC»: «Hem de ser tots generosos. Si no anem junts, si no ens repleguem, l’Espanya que pugui sortir del 23J és una Espanya que ens deixa molt fotuts».

El vot dels catalans, «barat»

Notícies relacionades

Tot i així, la candidata de Junts ha deixat clar que no investiran un president de dretes a partir del 23J, alhora que ha reconegut que un dels fets que més li ha «molestat» és «sentir socialistes espanyols dir que mai havia sortit tan barat el vot dels catalans». «No crec que hàgim d’anar amb la llisteta de greuges a una taula de diàleg, hem d’elevar el discurs», ha apuntat Nogueras en al·lusió a ERC.

El número 3 d’ERC el 23J, Francesc-Marc Álvaro, ha evitat respondre a l’envit fet per JxCat al convidar-los a aclarir si condicionaran el seu suport a la investidura de Pedro Sánchez a un referèndum d’independència: «No investirem presidents de dretes; a d’altres, no ho sé».