Nova advertència de Puigdemont al PSOE: «fan falta fets comprovables» abans de l’eventual suport de Junts

Nova advertència de Puigdemont al PSOE: «fan falta fets comprovables» abans de l’eventual suport de Junts
1
Es llegeix en minuts
Fidel Masreal
Fidel Masreal

Periodista

Especialista en política i salut mental

ver +

Per si no havia quedat clar en dies anteriors, l’expresident de la Generalitat i líder de Junts, Carles Puigdemont, pilota personalment les negociacions del seu partit i marca una estratègia de gran exigència i distància respecte al PSOE. En un tuit a 24 hores de la votació de la Mesa del Congrés, Puigdemont alerta que la posició de Junts no ha variat i que la decisió d’aquest dijous del seu partit no té a veure amb tenir un càrrec a la Mesa. «Fan falta fets comprovables abans de comprometre cap vot», alerta. «I tant és si parlem d’acords per a la taula com d’acords de més calat, com seria el de la investidura», afegeix.

En el seu missatge, insisteix a menysprear les «pressions» d’última hora. I respecte al «xantatge» de què s’acusa Junts, replica que la posició del seu partit és el resultat d’«una profunda desconfiança, basada en fets reals, que no desapareixerà per un acord i que un desacord no farà més profunda».

Notícies relacionades

Puigdemont juga així a la guerra de nervis, no revela les seves cartes ni les seves condicions negociadores concretes i continua carregant els seus missatges d’una gran distància política respecte als interlocutors de Junts en les negociacions.

Turull: «No ens pronunciem en cap sentit»

Que mana Puigdemont, desplaçat a Bèlgica des del 2017 i amb una profunda animadversió cap al PSOE i ERC, ho demostren els seus missatges i el tancament de files que decreta cada dia el secretari general, Jordi Turull. Aquest dimarts, en un missatge intern a la direcció després de conèixer-se la candidata del PSOE a presidir el Congrés, Francina Armengol, Turull va tornar a reclamar «que continuem guardant silenci (tuits inclosos) i no ens pronunciem en cap sentit». «La nostra decisió sobre el nostre sentit de vot, com vam quedar, la prendrem conjuntament dijous al matí», recorda.