Després de les declaracions de l’exalcalde

Bolaños respon a Trias que el 23-F els socialistes van ser «ostatges»

1
Es llegeix en minuts
Carlota Camps
Carlota Camps

Redactora especialitzada en Parlament i política catalana

Especialista en política catalana

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Amb una ganyota d’incredulitat, el ministre de la Presidència, Félix Bolaños, ha respost a les acusacions del líder de Junts a l’Ajuntament de Barcelona, Xavier Trias, que ha assegurat que el PSOE era darrere del cop d’Estat del 23-F. Bolaños no ha volgut endinsar-se en la polèmica i ha manifestat el seu «respecte» a Trias, però ha assegurat que les seves declaracions no tenen «fonament històric ni fàctic». «Van ser ostatges com tots», ha assegurat en declaracions des de Barcelona, on ha visitat l’exposició ‘Nosaltres, les europees’ a l’Arxiu de la Corona d’Aragó. Trias, en declaracions a SER Catalunya, ha implicat els socialistes en el 23-F argumentant que el cop va frenar el desenvolupament autonòmic.

Bolaños, que ha evitat confirmar si es veurà amb representants d’ERC o Junts durant la seva estada a la capital catalana, ha defensat el diàleg i ha assegurat que qualsevol acord al qual s’arribi per a la investidura de Pedro Sánchez anirà pel «camí» de la «convivència» i a fi de «superar la tensió insuportable del 2017». En aquest sentit, ha assegurat que és un «èxit del Govern liderat pel partit socialista i per Sánchez» que la Catalunya dels «referèndums il·legals i els disturbis» s’hagi convertit en «una Catalunya d’inversions, oportunitats, pactes i diàleg».

El ministre també ha volgut fer referència a la investidura d’Alberto Núñez Feijóo, que es votarà la setmana que ve al Congrés, qualificant-la d’«investidura de mentida» i acusant-lo de no tenir «projecte» per a Catalunya.

Notícies relacionades

Quant al debat sobre el català a les institucions europees, Bolaños ha assegurat que el Govern central està fent «tots els esforços i gestions en tots els nivells» perquè s’aprovi l’oficialitat a la Unió Europea i que «sigui una realitat com més abans millor». Per a Bolaños, que el català, el gallec i l’eusquera tinguin aquest rang és una mostra de «la riquesa del país» i un «motiu d’orgull» per a l’Executiu que representa.

El Consell de la UE ha de votar la proposta de Sánchez aquest dimarts i, perquè prosperi, es necessita unanimitat de tots els estats, que ja hi han expressat diverses reticències.