Investidura

El Rei tanca amb Sánchez i Feijóo les consultes abans de decidir si designa candidat

Felip VI rebrà el president del Govern en funcions a les 10.00 hores al seu despatx del Palau de la Zarzuela i, una hora després, serà el torn del líder del PP

Sánchez transmetrà al Rei que pot ser investit i formar Govern «ben aviat»

El Rei tanca amb Sánchez i Feijóo les consultes abans de decidir si designa candidat

EFE

1
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

Felip VI tanca aquest dimarts la ronda de consultes amb el president del Govern en funcions, Pedro Sánchez, i amb el líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, abans de decidir si designa el primer candidat perquè intenti la investidura.

El Rei rebrà Sánchez a les 10.00 hores al seu despatx del palau de la Zarzuela i una hora després serà el torn de Núñez Feijóo.

Al final de les entrevistes, que van començar ahir, dilluns, amb UPN, CC, el PNB, Sumar i Vox, el cap de l’Estat ha de decidir si nomena Sánchez com a aspirant a formar govern després que el líder del PP fracassés en el seu intent la setmana passada.

El secretari general del PSOE ha manifestat el seu objectiu d’aconseguir la reelecció amb un govern de coalició entre el seu partit, que té 121 escons, i Sumar, amb 31.

No obstant, la líder de Sumar i vicepresidenta segona del Govern en funcions, Yolanda Díaz, va advertir ahir després de veure’s amb Felip VI que el pacte amb el PSOE està verd per ara: «Estem lluny d’arribar a aquest acord».

Notícies relacionades

A més dels vots Sumar i del PNB, Sánchez necessita els de Junts, ERC, EH Bildu i el BNG, que han rebutjat veure’s amb el monarca, com van fer el 21 i 22 d’agost, en la primera ronda que va convocar després de les eleccions generals del 23 de juliol.

Els dos partits independentistes catalans reclamen a Sánchez aprovar una llei d’amnistia als condemnats pel procés i avançar en el reconeixement del dret d’autodeterminació per celebrar un nou referèndum.