Arxiu

Joan Carles I, «molt satisfet» amb l’arxivament de la demanda de Corinna Larsen: «S’ha fet justícia»

Joan Carles I, «molt satisfet» amb l’arxivament de la demanda de Corinna Larsen: «S’ha fet justícia»

Elena Fernández - Europa Press

1
Es llegeix en minuts

El rei emèrit, Joan Carles I, s’ha mostrat «molt satisfet» després d’assabentar-se aquest divendres que el Tribunal Superior d’Anglaterra i Gal·les ha conclòs que no pot ser jutjat al Regne Unit per la demanda per presumpte assetjament que va presentar la que va ser la seva amiga íntima Corinna Larsen per reclamar-li 126 milions de lliures (uns 146 milions d’euros) per danys i perjudicis. «S’ha fet justícia», ha dit.

En un comunicat, recollit per Europa Press, el monarca ha celebrat que els tribunals anglesos hagin «rebutjat totalment i concloentment la demanda interposada» en contra seu, «concloent que la demanda no té perspectives reals d’èxit i, per tant, no pot ni procedirà a judici».

Joan Carles I ha fet èmfasi en el fet que la jutge Rowena Collins Rice va qualificar la reclamació de Larsen d’«especulativa» i «estranya» en la seva sentència, assenyalant que la demandant no havia aportat prou proves per recolzar les seves al·legacions, malgrat haver iniciat el procediment judicial anglès contra Sa Majestat gairebé fa tres anys.

Notícies relacionades

«La seva Majestat sempre ha considerat que la reclamació presentada per la demandant no té substància o mèrit. El seu emfàtic rebuig de totes les acusacions d’assetjament presentades pel demandant també va ser assenyalat pel Tribunal d’Apel·lació en la seva sentència del desembre del 2022, i els tribunals anglesos ara han desestimat el reclam en la seva totalitat», ha apuntat.

La jutge ha conclòs que el Tribunal Superior d’Anglaterra i Gal·les no té competència per conèixer d’aquesta reclamació. «Això es deu al fet que no s’ha interposat contra el demandat al seu país de domicili, com és el seu dret per defecte; i la demandant no m’ha convençut que tingui arguments sòlids i defensables que el seu reclam cau dins d’una excepció a aquesta regla predeterminada», ha precisat.

Temes:

Joan Carles I