Al Parlament
¿Qui són els diputats díscols que han votat a favor de prohibir els correbous?
La proposta de la CUP i els Comuns per abolir els correbousseguirà la seva tramitació parlamentària, però la votació que ha tingut lloc aquest dimecres al Parlament ha fet palès que hi ha diferències dins dels grups parlamentaris. Fins a 13 diputats d’ERC i Junts s’han desmarcat de la posició dels seus partits, que han optat per abstenir-se en la votació, i s’han pronunciat a favor de la prohibició de les modalitats de correbous més agressives.
Els postconvergents han optat per donar llibertat de vot als seus parlamentaris, mentre que ERC ha acordat abstenir-se, però ha pactat amb els quatre diputats que estaven en contra dels correbous que podien expressar la seva opinió. Per contra, el PSC no ha donat llibertat als seus diputats, que s’han abstingut en bloc. Els tres partits tenen una forta implementació i múltiples alcaldies a la zona de l’Ebre, on estan més arrelats aquest tipus d’espectacles.
Així, els díscols republicans han sigut els diputats Jenn Díaz, Alba Camps, Carles Castillo i Ruben Wagensberg; mentre que, per part dels postconvergents, s’han posicionat a favor de prohibir els correbous Aurora Madaula, Jordi Fàbrega, Judith Toronjo, Cristina Casol, Jaume Alonso Cuevillas, Pere Albó, Ester Vallès, Maria Antònia Batlle i Judit Guàrdia.
Amb tot, la votació s’ha saldat amb només 19 vots a favor de no continuar amb la tramitació de la proposta –és a dir, de l’esmena a la totalitat de Vox i el PP–, davant 29 que ho han fet en contra –CUP, Comuns i els diputats díscols– i 82 abstencions, així que finalment continuarà la seva tramitació. En la votació també hi ha hagut fins a cinc diputats absents: Nogay Ndiaye (CUP), Anna Torrentà (ERC), Lluís Puig (Junts), David González (PSC) i Ignacio Garriga (Vox).
A partir d’ara, el text seguirà el seu camí en la ponència, en què podria tenir canvis. Fonts dels postconvergents asseguren que durant la tramitació demanaran la compareixença de partidaris i detractors d’aquest tipus d’espectacles, i ja han avisat que donaran llibertat de vot també en la votació final, com ja van fer el 2010 amb la prohibició dels toros.
De moment, la proposta de llei promoguda per la CUP i els Comuns planteja posar-hi els bous embolats , capllaçats i a la mar. És a dir, les modalitats en les quals es vesteix l’animal amb boles de foc a les banyes, quan són conduïts pels carrers mitjançant sogues o cordes o les curses que es practiquen a les platges i que poden acabar amb la caiguda a l’aigua de l’animal.
Ja ets subscriptor o usuari registrat? Inicia sessió
Aquest contingut és especial per a la comunitat de lectors dEl Periódico.Per disfrutar daquests continguts gratis has de navegar registrat.
- Informe de l’OCDE Espanya, entre els sis països on els fons de pensions es desinflen
- L’empresa de l’autocar sinistrat va fer fallida i l’amo anava per lliure
- Elena Manzano: "Cal trencar la premissa que Catalunya dona i Extremadura rep"
- Club Entendre + Animals i plantes Molsa, vesc i grèvol: tres plantes protegides per les quals et poden multar
- EIX EN TRANSFORMACIÓ Collboni fitxa Joan Oliveras com a president del consell per a la Rambla
- El BlueTechPort acollirà abans del febrer una dotzena d’empreses
- Al minut Guerra d’Israel en directe: última hora sobre el final de la treva a Gaza, l’ajuda humanitària i reaccions
- Televisió Una soltera abandona la seva cita a 'First Dates' després de les preguntes a les quals va ser sotmesa: "A mi em sembla un escàndol"
- A València Condemnats per contractar un sicari que va morir en un accident de moto quan anava a matar la seva víctima
- Club Entendre + Animals i plantes Molsa, vesc i grèvol: tres plantes protegides per les quals et poden multar