Desclassificats documents de l’espionatge a Aragonès

L’Executiu demana "arribar fins al final" en la investigació del cas Pegasus

Desclassificats documents  de l’espionatge  a Aragonès

IVÁN GIL FIDEL MASREAL

1
Es llegeix en minuts
Fidel Masreal
Fidel Masreal

Periodista

Especialista en política i salut mental

ver +

El Consell de Ministres va acordar ahir desclassificar els documents relacionats amb l’autorització d’espionatge amb el software Pegasus al president Pere Aragonès. D’aquesta manera, es desclassificarà la interlocutòria del magistrat del Tribunal Suprem Pablo Lucas per la qual es va donar autorització al Centre Nacional d’Intel·ligència per punxar el mòbil d’Aragonès, a petició del magistrat instructor, segons va confirmar la portaveu del Govern central, Pilar Alegría, en roda de premsa després de la reunió del Consell de Ministres.

"Máxima col·laboració"

Tot això, després que s’ajornés la declaració de l’exdirectora del CNI, Paz Esteban, davant el Jutjat d’Instrucció número 29 de Barcelona, que porta el cas després de l’admissió a tràmit de la querella del cap del Govern i que va al·legar que no podia declarar pel secret de les actuacions. En declaracions a la premsa, Aragonès va celebrar l’anunci i va confiar que "serveixi per conèixer tota la veritat". No obstant, va considerar que "arriba tard".

Notícies relacionades

"Máxima col·laboració amb la justícia", va explicar Alegría per justificar aquesta decisió després de "la petició d’un jutge". D’aquesta manera, s’insisteix que es tracta d’una desclassificació "per a aquest cas en concret", ja que són nombrosos els suposats casos d’independentistes espiats amb aquest software.

Per la seva banda, la portaveu del Govern, Patrícia Plaja, va demanar "arribar fins al final". "No hi ha cap cosa a celebrar, ho demanàvem des de fa mesos. Avui es fa un pas una mica en la direcció del que tocava des de fa molts mesos", va etzibar, i va assegurar que "està provadíssim" que membres del Govern i de l’independentisme han sigut espiats. "Avui mateix coneixíem un informe dels Mossos que ho corrobora", va recordar.

Temes:

Govern CNI