Díaz revela divisió en el Govern per reduir la jornada laboral

La ministra de Treball reclama més suport social per poder tirar endavant la reducció de 40 a 37,5 hores setmanals a la feina

Díaz revela divisió en el Govern per reduir la jornada laboral

Kiko Delgado / EFE

1
Es llegeix en minuts
EFE

La líder de Sumar, Yolanda Díaz, va assegurar ahir que preveu "moltíssims problemes amb la reducció de la jornada laboral sense reducció salarial" i va assenyalar que "dins del Govern" també té "problemes" per implementar-la, per la qual cosa va demanar "ajuda" a la ciutadania per a la seva posada en marxa.

En un acte de Sumar a Ferrol, la seva ciutat natal, juntament amb la candidata de la plataforma a la Xunta, Marta Lois, i el seu portaveu al Congrés, Íñigo Errejón, Díaz també va revelar que el papa Francesc, amb el qual es va reunir divendres passat, li va traslladar que és "clau reduir la jornada laboral, tenir temps per viure".

Notícies relacionades

Durant la trobada de Ferrol, la vicepresidenta segona de l’Executiu va demanar a la població repetir "el que es va fer el 23 de juliol" en els comicis generals a l’opinar que els votants van manifestar llavors "que era possible el canvi". En aquest sentit, la ministra de Treball va apel·lar a la "gent de bé" perquè es mobilitzi per "canviar aquest model del PP" i a "derrotar democràticament" els populars en les pròximes eleccions gallegues. "Cada escó a Sumar és un escó que perd el PP, no és cap broma", ha recalcat Díaz durant el discurs.

La ministra de Treball de l’Executiu també va afirmar que Sumar és "una força laborista" que aposta pel "treball decent" i que va desplegar "el millor mecanisme de protecció, els ertos", després del qual ha situat com a prioritat "continuar apujant els salaris després de 40 anys de jornada laboral congelada".

Temes:

Sumar Govern