Rueda és el més conegut,i Pontón, la més ben valorada
L’aspirant nacionalista rep una nota de 5,7 punts pels 5,3 del popular, mentre que el socialista obté només un aprovat raspat
Per a l’electorat gallec només hi ha tres líders polítics que li mereix un "aprovat". Són els tres que encapçalen els partits que mantenen representació al Parlament gallec de manera permanent: Alfonso Rueda pel PPdeG, Ana Pontón pel Bloc i José Ramón Gómez Besteiro pel PSdeG-PSOE. Tots els altres suspenen, tot i que alguns d’ells, com Pachi Vázquez (Espazo Común Galeguista) i Marta Lois (Sumar) també siguin reconeguts per un ampli sector de la població. Però entre els tres aprovats hi ha grans diferències.
Alfonso Rueda (PPdeG)88,3% /
Rueda, president de la Xunta, és el dirigent polític amb més notorietat de la comunitat. El coneixen el 88,3% dels gallecs, però no obstant és la candidata del BNG, Ana Pontón, la més ben valorada, amb una nota de 5,7 punts, donant-se la sorprenent circumstància que fins i tot el votant del PSOE té en millor consideració a la líder nacionalista, a la qual valora amb un 6,6 de nota, que al seu propi cap de cartell, Gómez Besteiro, al qual dona un 6,5.
José R. Gómez Besteiro (PSdeG)74,2% /
El líder del PP el coneixen nou de cada 10 gallecs, però resulta que els que més el recorden són els votants del Bloc. El 95% dels nacionalistes reconeix el seu nom, fins i tot més que els propis populars.
Tal com mostra el resultat de l’enquesta, els de Lugo són els més posats en política de Galícia, doncs són els que més grau de coneixement tenen dels líders dels partits.
Per províncies
Notícies relacionadesRueda és el candidat que té més notorietat a les quatre províncies, el 88,3% de mitjana; seguit de prop per Ana Pontón (82,8%) i ja a més distància per Gómez Besteiro (74,2%), Pachi Vázquez (63,6%), Marta Lois (45,7%), Isabel Faraldo (25,1%) i Álvaro Díaz-Mella (19,9%).
La valoració que rep el líder popular és d’un 5,3 d’una forquilla del 0 a 10. La candidata nacionalista rep una qualificació de 7,7 punts entre els que van votar el Bloc el 2020, mentre els del PP la suspenen i crida l’atenció que els votants del PSOE la valoren amb 6,6 punts, una nota superior en una dècima a la que donen al candidat socialista, una circumstància també que ajuda a entendre l’ascens del Bloc que pronostiquen els sondejos i la vaig caiguda del PSdeG el que pot ser el seu pitjor resultat de la història.
Ja ets subscriptor o usuari registrat? Inicia sessió
Aquest contingut és especial per a la comunitat de lectors dEl Periódico.Per disfrutar daquests continguts gratis has de navegar registrat.
- Informe de l’OCDE Espanya, entre els sis països on els fons de pensions es desinflen
- L’empresa de l’autocar sinistrat va fer fallida i l’amo anava per lliure
- Elena Manzano: "Cal trencar la premissa que Catalunya dona i Extremadura rep"
- Estrena a TV3 ‘Et faran un home’ relata les vexacions sofertes en la mili
- EIX EN TRANSFORMACIÓ Collboni fitxa Joan Oliveras com a president del consell per a la Rambla
- Al minut Guerra d’Israel en directe: última hora sobre el final de la treva a Gaza, l’ajuda humanitària i reaccions
- Televisió Una soltera abandona la seva cita a 'First Dates' després de les preguntes a les quals va ser sotmesa: "A mi em sembla un escàndol"
- A València Condemnats per contractar un sicari que va morir en un accident de moto quan anava a matar la seva víctima
- Club Entendre + Animals i plantes Molsa, vesc i grèvol: tres plantes protegides per les quals et poden multar
- Junts per Catalunya Per què Pujol torna al pujolisme