L’exconsellera Clara Ponsatí lidera la candidatura d’Alhora

El número dos del nou partit, que tindrà llistes a les quatre circumscripcions, és el filòsof Jordi Graupera

L’exconsellera Clara Ponsatí lidera la candidatura d’Alhora

Lorena Sopêna - Europa Press - Archivo

1
Es llegeix en minuts
Quim Bertomeu
Quim Bertomeu

Periodista

Especialista en política catalana

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Incògnita aclarida. L’exconsellera i actual eurodiputada Clara Ponsatí serà la cap de llista del partit Alhora en les eleccions del Parlament del 12M. Aquesta és la quarta llista independentista que es presentarà als comicis i que tindrà com a número dos el filòsof i cofundador de la formació, Jordi Graupera. L’interès que ha suscitat aquesta candidatura és perquè per primera vegada es presenta a les eleccions un quart espai en competència amb els tres partits independentistes tradicionals, Junts, ERC i la CUP.

A més de presentar candidatura en la circumscripció de Barcelona, el partit també presentarà llistes a les altres tres províncies. A Tarragona, la liderarà la professora de secundària Meritxell Blay. A Girona, l’empresari Marc Cassany. I a Lleida, el fotògraf i activista Jordi V. Pou. Personalitats com Miquel de Palol, Roger Mas, Carlota Gurt, Narcís Comadira, Joan Magrané i Dolors Oller tancaran les llistes en les diverses circumscripcions.

En un comunicat, Ponsatí defensa que es tracta d’"un equip que combina generacions, experiències professionals i trajectòries polítiques" que ha de convertir-se en el "trencaglaç d’una nova generació de líders per al país" que porti Catalunya a "sortir de l’atzucac al qual l’han portat els grans partits". "Fins que no renovem els lideratges no apareixerà una millor versió de la nostra política", afegeix la dirigent.

Seduir votants

Notícies relacionades

Alhora també aspira a poder seduir els votants independentistes que estan descontents amb el rumb del procés perquè ni ERC, ni Junts, ni la CUP han complert amb l’objectiu de portar Catalunya a la independència. Tant Ponsatí com Graupera s’han mostrat especialment crítics amb Puigdemont, el principal símbol dels temps més intensos del procés, quan el Parlament va aprovar la declaració d’independència l’octubre del 2017.

En una de les seves primeres intervencions públiques des que es va presentar el projecte polític, Ponsatí i Graupera van acusar Junts de no tenir cap més projecte que el "culebró" sobre si Puigdemont tornarà o no. Tant l’exconsellera com el filòsof són partidaris de recuperar la via de la unilateralitat. Aquell mateix dia, Graupera va argumentar que la independència "no és un projecte que comporti una dificultat insuperable". Segons la seva opinió, la possibilitat que Espanya pugui ordenar una intervenció militar a Catalunya "tendeix a zero", per la qual cosa la independència "és possible".