Aragonès confia a resistir amb el vot d’esquerres i independentista

Els republicans podrien tenir la clau per desencallar la legislatura

Aragonès confia a resistir amb el vot d’esquerres i independentista

QUIM BERTOMEU

1
Es llegeix en minuts
Quim Bertomeu
Quim Bertomeu

Periodista

Especialista en política catalana

Ubicada/t a Barcelona

ver +

ERC ha hagut de lidiar amb una campanya complicada des del minut u. Primer perquè el parèntesi de Sánchez va copar tot el protagonisme a l’inici i, després, pel degoteig constant de sondejos que li pronostiquen un retrocés. Davant aquest escenari, els republicans han intentat girar-se contra les enquestes i apel·lar els indecisos per a una remuntada final. Una remuntada que, si no els permet revalidar la Generalitat, almenys els permeti sortir de la nit electoral amb els mínims danys possibles. Aragonès va tancar la campanya des de Tarragona amb un missatge d’optimisme i demanant "concentrar" el vot d’esquerres i el vot independentista en la seva candidatura. Va atiar la idea que, diguin el que diguin les enquestes, segueixen en la batalla electoral per la presidència de la Generalitat contra el PSC i Junts. "Això no és cosa de dos, això és cosa de vuit milions de catalans". Com a novetat, va vincular Salvador Illa amb la família reial, a l’afirmar que si el candidat socialista és president, el primer que farà és convidar Felip VI a Barcelona. "Que el rei Borbó no es passegi pel Palau de la Generalitat només ho podem garantir ERC", va proclamar.

Notícies relacionades

L’oferta d’Aragonès ha sigut clara: mantenir viu el procés a través de la demanda d’un referèndum pactat, però sense oblidar la justícia social. Unes polítiques socials que vol reforçar a través d’una millora del finançament.

Els republicans tenen difícil revalidar la presidència, però podrien tenir la clau per desencallar la pròxima legislatura. Un premi de consolació que hauran de gestionar enmig d’una altra campanya electoral, la de les eleccions europees. Una prova de foc per al junquerisme.