El PSOE avantatja en 5 punts el PP després de la pausa de Sánchez

El president aconseguiria el 35,5% dels vots, segons el baròmetre del maig del CIS

El PSOE avantatja en 5 punts el PP després de la pausa de Sánchez

JOSÉ LUIS ROCA

2
Es llegeix en minuts
Jose Rico
Jose Rico

Coordinador de les seccions de Política, Internacional i Economia

Especialista en política catalana

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Només dues setmanes després del conat de dimissió de Pedro Sánchez, el Centre d’Investigacions Sociològiques (CIS) ha rebaixat la pujada que li va proporcionar al PSOE el mateix dia en què el president del Govern central va anunciar que continuava en el càrrec. Segons el baròmetre del maig, els socialistes han perdut tres punts en aquests 15 dies si es compara amb l’enquesta flaix que va difondre aquell dia, tot i que guanyen tres punts i sobrepassen el PP si es compara amb el baròmetre de l’abril.

Si fa un mes els populars d’Alberto Núñez Feijóo superaven en un punt el PSOE, ara els socialistes avantatgen en cinc el PP després que els hagin arrabassat tres punts en vot estimat. Sánchez obtindria el 35,5% dels vots, tres punts més que en el baròmetre de l’abril, i Feijóo es quedaria en el 30,4%, tres punts menys. Ara bé, respecte al sondeig que el CIS va publicar el mateix dia de la decisió de Sánchez, el PSOE ha retrocedit tres punts i el PP n’ha sumat 1,2.

Notícies relacionades

En un sondeig elaborat del 3 al 8de maig a partir de 4.013 entrevistes, Vox i Sumar es mantenen en registres similars, amb els ultres de Santiago Abascal en el 10,2% i la coalició de Yolanda Díaz en el 8%. Podem ha perdut mig punt i es quedaria en el 2,2%. Quant al duel català entre ERC i Junts, els republicans, que acaben de patir una dura patacada en les eleccions autonòmiques, també perdrien força en les generals i es deixarien tres dècimes. JxCat aconseguiria l’1,5% dels vots, una dècima més, i Esquerra, l’1,1%.

Sánchez continua al capdavant com el líder millor valorat en un grup en el qual cap aprova, gràcies a una puntuació mitjana de 4,39 que millora el seu 4,22 de fa un mes. Després se situa Díaz, que obté un 4,19, per sobre del 4,07 anterior, mentre que Feijóo baixa a la tercera posició al caure la seva nota al 4,01, quan abans tenia un 4,14. Sobre la decisió de Sánchez de continuar al capdavant del Govern, un 67,9% dels enquestats coneixien la notícia i, d’aquest percentatge, un 41,9% valora "negativament o molt negativament" que Sánchez continuï en el càrrec, enfront un 36,8% que ho valoren "positivament o molt positivament" i un 20,5% que no ho valoren "ni positivament ni negativament".