Seguiment de la coalició

PSOE i Sumar impulsaran un pla conjunt per la regeneració democràtica

Els socis es reuniran cada dos mesos per donar continuïtat al seu acord de govern

PSOE i Sumar impulsaran un pla conjunt per la regeneració democràtica

Eduardo Parra

1
Es llegeix en minuts
Ana Cabanillas

Els socis del Govern de coalició, el PSOE i Sumar, van pactar ahir la creació d’un grup de treball per promoure un pla conjunt de "regeneració democràtica". L’acord és fruit de la reunió mantinguda entre els equips negociadors dels dos partits en el marc de la comissió de seguiment del pacte de coalició. Una trobada que, segons fonts dels dos partits, va servir per "constatar la bona salut de la coalició" i "impulsar el compliment de l’acord del Govern progressista de coalició, especialment de les mesures socials davant l’absència d’uns nous Pressupostos Generals de l’Estat per al 2024".

Els negociadors van acordar també donar periodicitat a aquestes trobades, que se celebraran cada dos mesos "per continuar coordinant i impulsant l’acció de Govern". La reunió, la primera que es produeix des de la formació del Govern, va tenir lloc tres mesos després que Yolanda Díaz la reclamés formalment.

Per part dels socialistes assistiran a les futures trobades la vicepresidenta i ministra d’Hisenda, María Jesús Montero; el ministre de Presidència i Justícia, Félix Bolaños; el secretari d’Estat de Relacions amb les Corts, Rafael Simancas, i la portaveu del partit, Esther Peña, i de la part de Sumar hi aniran el ministre de Cultura i portaveu, Ernest Urtasun; la cap de Gabinet de Yolanda Díaz, Virginia Uzal; el secretari d’Estat de Treball, Joaquín Pérez Rey, i la secretària d’Organització de Sumar, Lara Hernández.

Notícies relacionades

Presentar mesures

El president del Govern, Pedro Sánchez, va posar sobre la taula aquest debat després de comunicar la idea de dimitir i la intenció del Govern és començar a presentar mesures després de les europees. Des de Sumar reclamen rebaixar el sistema de majories per forçar la renovació del CGPJ i reformar la llei mordassa.

Temes:

Sumar Govern PSOE