Feijóo: "Perquè el Govern escolti, cal derrotar-lo a les urnes"

El líder del PP, avalat per Juanma Moreno, demana el vot a Màlaga per vèncer el 9J

Feijóo: "Perquè el Govern escolti, cal derrotar-lo a les urnes"

GREGORIO MARRERO

3
Es llegeix en minuts
CRISTÓBAL G. MONTILLA

El president nacional del PP, Alberto Núñez Feijóo, es va encomanar a les eleccions europees del 9 de juny vinet per tal de continuar avançant en la seva croada encaminada a desbancar Pedro Sánchez al madrileny palau de la Moncloa: "Només hi ha una manera que el Govern ens escolti i és derrotant-lo a les europees", va afirmar durant un míting celebrat ahir al migdia al centre de Màlaga sota un implacable sol de justícia que molts van mantenir a ratlla amb un barret.

Durant la seva intervenció, el líder del PP es va mostrar convençut que "les municipals van ser un nou començament per al PP com a primera força i les europees poden ser el començament per al canvi d’Espanya". Al seu torn, va sol·licitar als espanyols que en les eleccions continentals del pròxim 9 de juny s’expressin "contra el que fa anys que patim, contra tot aquest temps de mentides, privilegis i cessions, contra la decadència política, econòmica i moral". Segons la seva opinió, el Govern representa "el contrari del promès, del votat, de la igualtat, de la llibertat i de la dignitat; el contrari del que és i ha de ser l’Espanya de 48 milions d’espanyols lliures i iguals".

"Només hi ha una manera de guanyar i que el Govern escolti i és a través del Partit Popular; deixem-nos d’altres qüestions. Si ens concentrem, guanyarem", va assenyalar Feijóo al rebel·lar-se contra un PSOE que "assenyala com a enemic qui opina diferent i intenta controlar totes les institucions de l’Estat".

Actuar i decidir

"¿El Partit Socialista s’ha convertit en el partit oficialista d’Espanya?", es va preguntar Feijóo abans de demanar als espanyols que "votin sense por", que "actuïn i decideixin" en la pròxima cita amb les urnes. Així mateix, el líder popular va criticar "els que volen una expressió única, els que censuren i pretenen retallar la llibertat d’informació després del que hem passat durant 40 anys".

"El vot és la resposta, no podran fugir de les urnes el 9 de juny, Espanya donarà la seva resposta davant els que tenen un pensament i una expressió úniques. El vot és la resposta a la desigualtat, els enganys, els murs, la corrupció política, al desinterès per la gent, als problemes que han creat i que no han abordat, la resposta de l’Espanya que mereixem ser", va proclamar Feijóo al reivindicar el PP com "l’únic partit d’Estat" durant un acte en què va exercir com a amfitrió Juanma Moreno, el president de la Junta d’Andalusia.

Davant els congregats, el líder gallec del PP va continuar disparant contra el seu gran adversari: "Som aquí per servir a la gent, des de la humilitat i contra la supèrbia de Pedro Sánchez. Menys supèrbia i menys divisió, en els nostres Governs no estem per dividir la gent. Algú que fractura la societat per aconseguir vots no pot ser president, un president que viu en un palau que paguen tots els espanyols no pot dividir els espanyols. Això no és governar", va voler emfatitzar.

Notícies relacionades

Així mateix, Feijóo també va defensar hores abans que el PP presenti el seu programa per a les eleccions europees un "pacte europeu de l’aigua" i que la sequera sigui considerada "com a factor determinant" a l’hora de repartir els fons europeus.

"Les europees han de ser la gran manifestació dels espanyols a títol individual davant un Govern que insulta tots els que no pensen com ells. Respondrem amb el nostre estil, no amb el d’ells, amb la democràcia i amb les urnes, guanyant les eleccions", va afirmar Feijóo en els últims compassos del seu discurs a Màlaga.