Eleccions europees

Feijóo planteja eximir d’impostos els joves que comencen a treballar

El líder del PP defensa que les persones d’entre 18 i 34 anys no paguin tributs en els primers quatre anys d’ocupació

Feijóo planteja eximir d’impostos els joves que comencen a treballar

José Luis Roca

1
Es llegeix en minuts
Paloma Esteban
Pilar Santos
Pilar Santos

Periodista

ver +

L’atenció dels mitjans estava posada ahir en la posició de Feijóo sobre la crisi diplomàtica entre l’Argentina i Espanya, però el PP havia organitzat l’acte per avançar la seva primera mesura del programa electoral per a les eleccions europees. Entre el públic, la cap de llista, Dolors Montserrat, i la resta de candidats. El líder del PP va centrar bona part del seu discurs en els joves i va anunciar proposar "eximir-los d’impostos en els primers anys de la seva carrera professional".

La idea, segons va explicar, passa per una "incorporació fiscal progressiva" dels més joves que comencin a treballar, per evitar-los el pagament d’impostos complet fins al quart any de treball. L’objectiu és que dediquin "aquests estalvis al realment important". El polític gallec va citar com a exemples "el seu primer habitatge, un primer negoci o les despeses de natalitat que pugui portar un primer fill".

Se’n podrien beneficiar els joves d’entre 18 i 34 anys, "a fi d’incentivar tant l’educació superior com la formació professional, segons recomana el Banc d’Espanya", va concretar el partit a la tarda.

Els beneficiaris veurien bonificada la seva quota tributària sobre els primers 30.000 euros i l’estalvi fiscal resultant nodriria un compte d’estalvis durant els quatre exercicis. La bonificació començaria a comptar en el primer exercici en el qual es deriva pagament d’IRPF i seguiria aquesta escala: el primer any, el 100% (no es pagaria ni un euro d’impostos); el segon, el 75%; el tercer, el 50%, i, l’últim, el 25%.

Els diners estalviats haurien de destinar-se a alguna d’aquestes quatre coses: donar l’entrada per a la compra d’un pis, emprenedoria, formació o tenir un fill.

Notícies relacionades

Tornada del talent jove

També va parlar d’un Fons de Garantia Juvenil a càrrec dels fons europeus que pugui impulsar un "bo formació" amb quotes més flexibles a la Seguretat Social, així com incentius fiscals per a empreses que facin contractes indefinits i altres mesures destinades a fer tornar el talent jove que se’n va anar d’Espanya. El PP va voler deixar clar que lluitarà per un sector del vot que a la dreta ha estat molt concentrat en Vox. "Volem deixar clar als joves que volem que tinguin infraestructures o facilitats per emprendre", va dir.